En knarkkrigares dödskamp

Svensk lagstiftning förbjuder äkta vara i det här fallet, så rekvisitan i studion består av en majaplanta av tyg! 😀 Klicka för att se debatten!

Jag har tittat lite närmare på folkhälsominister Maria ”Cannabisträsket” Larsson och hennes roll i den nu pågående legaliseringsdebatten. Om inte den här studiodebatten (och artikeln nedanför av äldre datum) är denna knarkdinosauries dödssång, så skulle jag bli mycket överraskad.


Knarkkrigaren folkhälsominister Maria Larsson gräver sin egen grav i SVT:s Gomorron Sverige (Från 28 okt)

SVT1 gick på torsdagsmorgonen ut med info om marijuana och Prop 19 i samband med den förestående omröstningen i Kalifornien, sakkunnigt och utförligt kommenterat av SVT:s korrespondent i Washington- Lisa Carlson.
Därefter följde en ”debatt” mellan kristdemokraten Maria ”Cannabisträsket” Larsson och Camilla Lindberg (fp) som för mig tedde sig som ”knarkkrigarens sista strid”, eller något i den vägen. 😀

TV4:s online-omröstning under onsdagen den 8 december. Vid 23.50-tiden ville hela 84% legalisera cannabis i Sverige!

Nötta argument klingar ihåligt
Med risk för att låta en aning melodramatisk, skulle jag nog nästan vilja påstå att det här inslaget visar en knarkdinosaurs undergång, eller en knarkkrigares dödskamp, om du så vill! Ju längre inslaget pågår, desto ihåligare klingar folkhälsoministerns gamla nötta argument: ”…det är därför vi måste behålla noll-toleransen” och ”..vi har alltid haft en samsyn om det här partierna emellan...” när Maria Larsson slingrar sig i vad som alltmer framstår som en knarkkrigares dödskamp.

Den tragikomiska ”debatten” kulminerar i ett patetiskt förnekande av att det skulle vara utslag av dubbelmoral att sälja systemsprit men att förbjuda cannabis. Snacka om att använda förnekelse som psykologisk försvarsmekanism..! 😀

 

Länkar:

Magnus Linton: Ungdomarna skrattar åt dig Maria Larsson
Läs mera om ”debatten” Lindström vs Larsson och ta del av flera synpunkter kring den här!

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2010-tal, Alkohol, Allmänbildning, Avkriminalisering, Cannabis, Desinformation, Drogdebatten, Droger, Egoorienterat, Förändring, Förbud, Förvånande, Fiaskon, Folkpartiet, Frihet, Hasch, Ideologier, Informationsåldern, Internet, Irritationsmoment, Journalistik, Juridik, Kontrollsamhället, Kristdemokraterna, Lagar, Legalisering, Livet, Maktmissbruk, Media, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Nolltolerans, Nutidshistoria, Nyheter, Opinionsbildning, Politik, Psykologi, Retorik, Slang, SVT, TV. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En knarkkrigares dödskamp

  1. Darren skriver:

    Tomma tunnor skramlar mest… Maria Larsson är en tand/skamlös mardröm. I övrigt har sommarens ”ice/crystal/meth” erfarenhet skapat tillfälliga problem med ”syrligheten” matsmältningsvis – oralt kontinuerligt intaget syntetgift rekommenderas verkligen inte – androm till varnagel… sagt av en gammal medicinman här/nu. Som tidigare nämnt Sam, vill jag efterhand förmedla en sammansatt bild – i all enkelhet – händelsemässigt.

  2. Sam Zodiac skriver:

    Vilket du ju lyckas alldeles utmärkt med, Darren! 😉
    Hoppas balansen infinner sig så småningom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s