Om den här bloggen..(uppdaterad 13 feb 2012)

Sååå...Du gillar astrologi, illusioner, UFO:n, sädescirklar, drogfrågor och NewAge..? Och göra livsomvälvande insikter också, kanske...? (Foto: IndianPete och Jack Roderick)

Den här bloggen är helt enkelt en fortsättning på Sam Zodiacs blogg. Del två, skulle man kunna säga, eftersom den romerska tvåan i headern lämpligt nog sammanfaller med zodiakens astrologiska tecken för Tvillingarna.


Tänk att över  1 200 000 besökare hittat hit… (nåja, om sanningen ska fram, så hade jag ju under en period en hel del virtuella besökare också förstås. De bättrade på statistiken, hehe…)
Men ändå- så pass många tyder ju på att jag ibland kommunicerar ut något vettigt i alla fall…

Or what say you..?

Anledningen till att jag startade upp del II av bloggen, var helt enkelt att jag hade förbrukat allt mitt lagringsutrymme för bilder och inte ansåg mig  ha råd att köpa mera. 50 mb är skrattretande litet lagringsutrymme i dagens öron och det var inte så mycket på den tiden, heller. I alla fall inte om man gillar bilder..! Laughing

Men nu har vi ju betydligt större lagringsutrymme, så det är inte längre något problem!

Tack för det, WP!

P S

Jag misstänker starkt att vi nu gått in i Vattumannens Tidsålder (närmare bestämt runt Valentine’s Day 2010), så de närmaste två åren kommer att bli mycket intressanta! Mayakalender-auktoriteten Carl Johan Calleman hävdar att kalendern ska sluta den 28 oktober 2011, medan många tror på 21 december 2012. Tja- vi får väl se vem som hade mest rätt, antar jag..) Mycket händer i världen just nu i alla fall, den saken står ju fullt klar!

32 kommentarer till Om den här bloggen..(uppdaterad 13 feb 2012)

 1. Witchbitch skriver:

  det är ju så fascinerande att studera dom här cirklarna. vad tror du är förklaringen?

 2. Sam Zodiac skriver:

  Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska tro, Witchbitch, men jag vill ju förstås tro på att de är budskap från en högre utvecklad civilisation än vår. 😉

 3. geddfish skriver:

  Jag fattar nada – men det är väl för att jag är en vanlig gädda som ruggar i vassen – förresten hemkommen från det vilsna Öland – och mår gott – utan att ha haft förmånen att besöka Gotland…. men, vi hag vagonen kvar, vi återser Öland om ett tag… fast färjan har ju slutat… Kram iaf!

 4. Sam Zodiac skriver:

  Det handlar om crop circles, geddfish. Jag brukar lägga ut Dagens sädescirkel med jämna mellanrum. Du vet; de där mystiska formationerna som brukar dyka upp overnight i böndernas grödor. Företrädesvis i England, men även på andra håll lite varstans i världen.
  Välkommen hem!
  Kram!

 5. swordlord skriver:

  jadu willy, börjar det inte gå upp ett ljus snart. det är väl dax nu.

 6. Sam Zodiac skriver:

  Hmmm… ett och annat ljus har väl gått upp. Frågan är bara om det är det rätta, eller…?
  Skickar ett mail, som sagt.
  Ha det så länge!

 7. geddfish skriver:

  Jag fattar inte var jag ska kommentera, men det kanske inte är meningen att man ska det längre?? Iaf, ha dä så gött! Kram Geddfish!

 8. Sam Zodiac skriver:

  Tjena mors, geddfish! 😀
  Jodå, visst kan du kommentera! Alldeles under inlägget finns en del blå länkar; först står det ”Filed under:” och därefter ”Tagged:”. Den allra sista blå länken är Kommentarer. 😀
  Ha det så gott, geddfish! och
  Kram!

 9. Sonja skriver:

  När jag var ute på nätet kollade efter bilder hittade jag din blogg av ren slump. Lustiga cirklar det där 🙂
  Så nu är jag här kikar. Du har bra blogg
  kram S-B

  • Sam Zodiac skriver:

   Ett så’nt lustigt sammanträffande!
   Jag tror nämligen att jag sedan ett antal år tillbaka känner din man (?) ”Berben”! 🙂
   Rätta mig om jag har fel!
   Kul att du hittade hit, i alla fall!
   Och visst ska du kika in fler gånger, det tycker jag absolut!
   Jag får kolla in din hemvist på nätet, också!

   Kram från Sam Z

 10. Sonja skriver:

  jag kikar in flera gånger

 11. Pingback: Tänka sig att…. « Sam Zodiac’s Blog II

 12. Sonja skriver:

  cirkeln är sluten astrologi, illusioner 🙂

 13. Sam Zodiac skriver:

  Hehe…så kan man kanske se det, om man vill? 🙂

 14. Pingback: Vad tråkiga ni är… « Sam Zodiac’s Blog II

 15. Sam Zodiac skriver:

  Smaken är ju som bekant i likhet med baken delad… 🙂
  Det som faller den ena i smaken, gillar inte den andra. Men nu är det ju så att vi alla som lever här på klotet har olika böjelser och intressen och så formas vi väl dessutom av våra erfarenheter i Livet, på gott och ont.
  Och så finns det ju sådana som jag, som gillar att slåss mot väderkvarnar..! 😉
  Men eftersom jag nyligen fått ytterligare en propå från en av polarna om att det vore önskvärt med lite mer filosoferande från min sida, så får jag väl böja mig för läsekretsens önskemål och försöka komma i stämning för att kläcka något djupsinnigt, hehe…
  Tack för kommentaren! 😀

 16. Sam Zodiac skriver:

  Ja, och det fick jag ju. Åtminstone vad du anser, haha…
  Och nu väntar jag med spänning på andra tyckare… 😉

  Ha en bra dag, du med! 😀

 17. Darren Asp skriver:

  Shamanism- och medicinman-intresset – detta med att tänja gränser – är en del av erfarenheten i sambandet – New age with an ancient touch. ”Gifter” är nycklar (genvägar) inte sällan. John Lennon sa vid ett tillfälle att ett Lsd -”rus” gav samma upplevelse – som det kan ta en asketisk munk fyra decennier att uppnå genom meditation/disciplinering av kroppen – over one night.
  Du är sannolikt en fin flicka Ma… var rädd om dig och ha överseende med drogromantiken som blommar upp ibland…när pågar öppnar hjärtat. Keep your nose clean – mind open. Vänlig hälsning från en rullande sten…och tack för en bra blogg Sam.

  • Sam Zodiac skriver:

   Precis..! Olika droger har ju alltid varit flitigt använda av shamaner i natursamhällen för att uppnå kunskap om sådant som vanligen ligger utom räckhåll för den ordinära varseblivningen.
   Fördelen med de asketiska munkarnas (och andra med liknande ambitioner) väg, är ju att deras perception ju inte återgår till det normala, förkrympta stadiet efter den droginducerade upplevelsen, utan är av en mera permanent natur. 🙂
   ”…och tack för en bra blogg Sam.”
   Tack för de orden, Darren..! Alltid kul med uppskattning, hehe…

 18. Darren Asp skriver:

  Testpiloter (e.s.p.) i mänsklighetens tjänst. Ett instick… en skulptör med Bulgariska ”rötter” – vid tiden här/ett halvt sekel tillbaka kronologiskt – bosatt i Frankrike svarade på frågan (vid en intervju) om det inte var svårt att skapa ”mästerverk”? Det är enkelt… det svåra är att försätta sig i tillståndet (transen) där skapelsen ”föds” – ur mina händer. Avrundar för ögonblicket dessa rader med ett citat Bo Zetterlind är lyrikern här… ”Det finns ett hav som ingen ser, det finns en grav där ingen dör, det finns en sol som ej går ner, det finns en strand i varje själ”.

 19. Darren Asp skriver:

  Liv är rörelse – holy ghost.

 20. Sam Zodiac skriver:

  Jaså, det är citatdags nu..? 😀
  Låt mig då få bidra med ytterligare två som belyser konstnärens/artistens roll i skapelseprocessen:

  ”Konstnären har en anspråkslös ställning. Han är i grunden ett medium”
  PIET MONDRIAN

  ”När penseln gör det den gör, kommer den att hitta det man inte kunde göra själv”
  ROBERT MOTHERWELL

  Många författare och artister av alla slag hävdar att de under processen egentligen bara varit ett redskap för att uttrycka en inre kraft som använt dem för att komma till uttryck. De själva har varit vittne till och aktiva fysiska deltagare i processen, men inte dess upphov.
  Flera författare hävdar att deras rollfigurer efter ett tag börjat leva sina helt egna liv, oavsett vilka planer författaren haft för dem från början… 😀

 21. Darren Asp skriver:

  Helt klart Sam, så är det – det äkta ”konstnärliga” skapandet. Som att sätta barn till världen – som man/människa ”höll” man i ”kvastskaftet/penseln/instrumentet/pennan” omedveten om processens resultat – i vidare mening – ett ”barn” blir till. ”The child is father to the man”… sa poeten. ”She comes in colours everywhere – in the air – she´s like a rainbow” skaldade musikanten. Ord, ton, bild – andliga gåvor. Återkommer säger pennfäktaren – i sammanhanget här. Godmiddag magistern…

 22. Sam Zodiac skriver:

  Undrar just vem som är magistern i det här sammanhanget, hehe…?
  ”Som att sätta barn till världen..” var en osedvanligt god aforism för det kreativa skapandet..! Värt att nämna i i komjunktion till detta, är kanske att navelchakrat, det andra nedifrån-orange till färgen- omväxlande kallas för det kreativa chakrat och sexchakrat..
  Välkommen tillbaka, käre pennfäktare..! 😀

 23. Darren Asp skriver:

  ”It´s the common people like you or me… we are the builders for each other…” – master Sam.

 24. Darren skriver:

  Tambourine mankind in me mind…maestro.

 25. sussi skriver:

  Hejsan, såg precis på fejan att radiogotland söker någon som kan hjälpa dem med zodiaken och planeternas ascendent, ring morgonredaktionen 75 00 65 om du är intresserad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s