Månadens soltecken: Vattumannen

Hög tid för Vattumannens omvälvande och revolutionära månad..!

aquariusr

Vattumannen är ett lufttecken, namnet till trots. På engelska kallas tecknet ibland The Waterbearer, eftersom Vattumannen har en kruka med vatten, som inte är någon vanlig vådis, utan Kunskapens vatten. De som är födda i det här tecknet är alltså människor som i grund och botten är mentala, precis som de övriga lufttecknen Tvillingarna och Vågarna.

Utmärkande egenskaper för Vattumän är: uppfinningsrikedom, genialitet och humanism. Ibland förekommer en rebellisk inställning till myndigheter och andra auktoriteter, eftersom Vattumannen har en stark känsla för personlig integritet. Styrande planet är Uranus, om vilken kan sägas att man inte kan förvänta sig något annat än det helt oväntade. Uranus står för alla nutida uppfinningar som elektricitet och datorer t ex. Och alla vi som har erfarenhet av datorer, vet ju hur nyckfulla de kan vara! 🙂

Kollektivets tecken

Vattumannen är kollektivets tecken och det 11:e huset i horoskopet (Vattumannen är det 11:e tecknet) hör ihop med gänget, polarna, bekantskapskretsen, medan det 7:e huset t ex- Vågens- (Vågen är 7:e tecknet) har att göra med ens relationer till endast en person, vare sig det handlar om ens mor eller far, bäste kompisen eller kärlekspartnern.
Många gånger har Vattumannen och Uranus en koppling till reformism eller revolution och socialistiska eller kommunistiska idéer, eftersom denna politik förespråkar just kollektivets gemensamma ägande av produktionsmedlen.
Olof Palme, t ex var Vattuman och Tjuren/Oxen Karl Marx hade en starkt framträdande Uranus i sitt horoskop.

Uppfinnaren

Planeten Uranus är den sjunde från Solen och upptäcktes den 13 mars 1781 av William Herschel bara åtta år före den franska revolutionens utbrott 1789.
Upptäckten av nya planeter i vårt solsystem hänger ofta samman med att mänskligheten går in i ett nytt skede av utvecklingen. I det här fallet handlar det om industrisamhällets framväxt, som ju till stor del grundade sig på nya uppfinningar. Och man kan nog med fog påstå att Vattumannen är zodiakens Oppfinnar-Jocke. Inte på så sätt att alla stora uppfinnare varit Vattumän, men om man gör sig besväret att ställa deras horoskop, framgår det att Uranus och/eller Vattumannens tecken är starkt framträdande i dem.

Geniet

Många med Vattumannainfluenser kan vara rent geniala. Jag läste en gång om en sådan man som jobbade för NASA, den amerikanska rymdflygstyrelsen och hade en exakt opposition (180°) mellan tankeplaneten Merkurius och geniplaneten Uranus. Detta medförde att han var oersättlig för NASA, eftersom han låg ljusår före sina kolleger i tänkandet, men samtidigt var det helt omöjligt att samarbeta med honom, eftersom han blev rasande över att de andra inte kunde följa med i hans resonemang.
Det här kan vara ett problem som i större eller mindre utsträckning delas av dem som har exakta vinklar mellan dessa två planeter. På plussidan kan noteras att intellektet verkar fungera som en dator; individen kan snabbt processa stora mängder information och använda sig av en slags ”mental intuition” för att komma fram till lösningen på problem. På minussidan finns den omständigheten att de alltsom oftast just retar sig på att andra har svårt att hänga med i deras resonemang. Dessa människor är också visionära och kan på ett förbluffande sätt förutse vad ska hända i framtiden. Vattumannen och författaren
Jules Verne är ett utmärkt exempel på det.
Om Merkurius/Uranus-individerna stöter på problem som de inte lyckas lösa direkt, jobbar deras undermedvetna med saken för att presentera den i form av plötsliga snilleblixtar och insikter.

Exhibitionisten

Vattumannen är en social varelse som inte har det minsta emot att vara i gruppens centrum. Dessutom brukar det finnas en slags exhibitionism hos de som har Solen i det här tecknet. Vi kan väl nästan utgå från att Vattumannen Oprah Winfrey inte har något emot att vara i blickfånget, t ex. Hon är ju dessutom verksam i TV-mediet, som är sant uraniskt. Och hon inriktar sig ofta på ämnen av NewAge-karaktär (Vattumannens tidsålder).
Vattumannen finner dessutom ofta förtjusning i att chockera omgivningen på ett eller annat sätt. Eftersom min egen Uranus i födelsehoroskopet är ”most elevated planet”, d v s den som ligger närmast MC, den punkt i horoskopet som motsvarar middagen och som har att göra med ens självuppfattning, delar jag den förtjusningen. 🙂

Läs gärna mer om Vattumannen på följande sidor:

Vattumannen
Anna Granberg
Aquarius Characteristics and Profile
Aquarius på Crystallinks

Läs även andra rebelliska (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1700-tal, 2000-tal, Allmänbildning, Astrologi, Egoorienterat, Förutsägelser, Horoskop, Intressen, Livet, Livsåskådning, MC, New Age, Personlig utveckling, Profetior, Psykologi, Rexlins astroblogg, Symboler, Vardag och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Månadens soltecken: Vattumannen

 1. MissMagicGirl skriver:

  Det är verkligen spännande med horoskop!
  Tycker alltid att det stämmer. Är själv stenbock!

  Tack så mycket för kommentarerna och länken!
  Det blev jag glad för!
  Spännande med din vän som kan se själar. Undrar vilken färg min har… Har ingen direkt favoritfärg så jag kan inte gissa efter det.

  • Sam Zodiac skriver:

   Ja, visst är det? Även om kanske inte horoskopen stämmer till 100%, så brukar ett seriöst ställt sådant (personligt, alltså) stämma till åtminstone 85-90%, vilket gör mig klart motiverad att fortsätta med astrologi. Har sysslat mer eller mindre intensivt med det sedan mitten av 70-talet.
   Stenbock? Det kanske förklarar att du uttrycker dig som om du vore betydligt äldre än din biologiska ålder! 🙂 Både jag och hjärtevännen förvånades över att skulle vara bara 17 bast!
   Jordtecken brukar vara förtjusta i olika nyanser av grönt, t ex. Kan din själ tänkas ha den färgen? 🙂

 2. MissMagicGirl skriver:

  Tack så mycket! Det var roligt att höra! ^__^
  Mitt största intresse är att skriva. Skriver typ jämt, blogg, dagbok, kämpar med en roman…. Jag har skrivit noveller och liknande sen jag var liten så kanske är det en kombination av mycket träning och att jag är jordtecken.
  Att horoskop stämmer till 85-90% förvånar mig inte ett dugg. Jag har aldrig förut läst någon horoskop statistik så det var intressant att höra.
  Hmm, grönt. Ja, det är mycket möjligt. Jag gillar grönt. Hela min blogg är ju grön. Har funderat på att byta färg några gånger men jag tycker att grönt passar bäst.
  Jag var och fotade min aura och den var röd. Skulle ens aura och ens själfärg kunna ha ett samband?

 3. Sam Zodiac skriver:

  Nja, jag är inte helt säker på att det finns ett sådant samband. Auran skiftar ju utseende efter hur du för tillfället mår. Även jag har mycket rött i min aura när jag på NewAge-mässor och liknande evenemang har testat att fota den. Det lär stå för högt energiläge, typ. Men efter att jag dränerat mig på energi genom att intensivt tolkat horoskop hela dagen, mattas den betydligt. 🙂

 4. pruddelutt skriver:

  Haha…nu vet jag precis hur sonen är funtad!

 5. Sam Zodiac skriver:

  Jaså minsann, det stämde såpass bra alltså? Kul att höra! Men egentligen är ju en individ betydligt mer komplex än sitt soltecken. Det här är ju bara en beskrivning av själva grundkaraktären (Solen). Merkurius, som talar om hur han tänker och kommunicerar, t ex, behöver ju inte nödvändigtvis ligga i samma tecken som Solen. Men om den gör det, blir han förstås en än mer typisk representant för sitt tecken.
  Astrologin är ett utmärkt sätt att lära känna människor; sig själv och andra.
  Ha det fint, Prudie! 🙂

 6. Pingback: Af Chapman « Imagine

 7. Intressant, både dotter och dotterdotter är vattumän…
  😉

  Nu har jag förresten hitta formidabla grejer på Tradera (en tjej med företag och vissa grejer på auktion och andra med fast pris). Ja, jag menar alltså väggbonader, fast i tyg. Skitfina indiska grejer och handlat har jag med.

  kram!

 8. Sam Zodiac skriver:

  Va’ kul! Grattis!
  Tyg, säger du..? Det låter ju lite mer hållbart, om man säjer så…:)
  Kan du inte ta en bild av din favorit och mejla den till mig, så att jag får blogga om den? 😀

  Kram!

 9. Helena skriver:

  Hej!
  Trevlig blogg:)
  Kan du säga något om orion jag har alltid varit dragen till den stjärnbilden, och fått lite kunskap till mig om den.

  • Sam Zodiac skriver:

   Hej, Helena!
   Tack för det! 😛
   Tja…nu är det ju så att jag har pysslat med astrologi sedan mitten av 70-talet, så lite har väl fastnat från det kunskapsfältet. Men eftersom Orion inte finns med bland zodiakens 12 tecken, så får jag väl tillstå att min kunskap om just den stjärnbilden är något begränsad, hehe..:oops:
   Allt jag vet är att jag kan identifiera hans bälte med de tre stjärnorna på natthimlen och att stjärnbilden ifråga visst föreställer sagde (jägaren?) Orion med en gigantisk träklubba i ena handen, som han uppenbarligen tänker drämma i skallen på något tilltänkt byte (som han visst håller upp med andra handen, om jag inte minns fel. 😆
   Men det är ju inte så mycket att komma med och jag förmodar att du hade en förhoppning om ett mera seriöst svar? 🙄
   Well..allt jag kan göra är nog att hänvisa till Plejadfolket och de något flummiga videon jag här på sistone har lagt ut om den förestående uppstigningen 2012. Det snackas mycket; långa drapor med en oherrans massa ord av det mera avancerade slaget, men om du lyssnar noga och vevar dem några gånger, kan du kanske få ut något matnyttigt av dem? Hoppas det, i a f!
   Vad var det för info du själv hade fått till dig? 🙂

 10. Lasse skriver:

  Jo, horoskåp ska man följa tycker jag. Annat vore ju som att blånka inför Murphy … PS. Lejon själv.

  • Sam Zodiac skriver:

   Tjena, Lasse!
   Long time-no see, hehe…
   Eh…jag tror inte att jag hajar innebörden av uttrycket ”..blånka inför Murphy..”
   Skulle du vilja vara hygglig och översätta? 😳

 11. Dr Krillian skriver:

  Sam,
  jag svarar gärna på frågor om hur horoskop fungerar mer i detalj.
  Alla kanske inte känner till kosmos alla funktioner?

  Fick en fråga om döden ikväll.
  Läs gärna.

  Varma hälsningar
  Dr Krillian

  • Sam Zodiac skriver:

   OK, Dr Krillian, jag har faktiskt en fråga.
   Det slog mig idag att jag måste ha en inkonjunktion (eller en quincunx, om du så vill) mellan min Måne på 18°55’Stenbocken och min Pluto på 17°33′ Lejonet.
   I och med datorernas intåg på den astrologiska scenen, tog det inte lång tid för våra samtida stjärnskådare att inse att den här 150°-vinkeln var så viktig och dramatisk i sina effekter, att man var tvungen att gradera upp dess status till samma nivå som de Ptolemaiska aspekterna (konjunktion, sextil, kvadratur etc), vilket också skedde.
   Min Pluto ligger i 11:e huset och min Måne i 4:e.
   Vilken effekt tror du att den här inkonjunktionen kan tänkas ha på mitt arma liv? Säkert något tvångsmässigt beteende, eller…? 😆

 12. Helena skriver:

  Hej!
  Tack för svaret!
  har faktisjt försökt att läsa om plejaderna, men jag fattar ärligt inte vad dom pratar om, jag är inte direkt en flummare.
  Det hela började med mitt intresse för egypten, cheops (om jag inte missminner mig) + 2 mindre pyramider är byggda exact efter orions bälte.
  Jag har läst teorier om att afrikanerna kommer från orion. Jag hade en meditation där jag stack ut i rymden, när jag kom fram så frågade jag vart jag var, tillsvar fick jag att jag var på en nebulosa vid orion.
  Jag är totalt oinsatt i sådant här så ut och googlade, till min stora förvåning så fanns det en nebulosa som ser ut som ett hästhuvud.
  Jag gillar astrologi men är inte jätte insatt. Har fått ett personligt gjort, och det stämmer till 100%, skrattade mig halvt fördärvad när jag läste det…
  Men även om allt sånt här är intressant och kan vara til hjälp så lever vi fortfarande här och nu, tråkigt nog ibland.
  Hur jobbar du som astrolog? Ställer du personliga?
  Helena

 13. Sam Zodiac skriver:

  Jodå, jag ställer personliga. Det funkar som så att jag skriver ned det viktigaste om dina personliga astrologiska omständigheter och brukar även bjussa på ett årshoroskop (från din kommande födelsedag till den nästa) för att se vad som kommer att tilldra sig ditt fokus under det året. Om du sedan vill ha ytterligare info, är det bara att höra av sig via mail. 🙂

  Lyssnar/tittar just på en dokumentär om UFO:s som en polare mailat mig. Huruvida Orion är inblandat vet jag dock inte än 😆

 14. Dr Krillian skriver:

  Sam,
  frågan du ställde är nu besvarad.
  Du är välkommen till frågelådan!

  Varma hälsningar
  Dr Krillian

 15. Rozie skriver:

  Hej! Jag tillhör ju också ett lufttecken – tvillingarna (13 juni)…
  Visst är väl DU tvilling också? Jag har för mig det i alla fall 😀

  Kram, kram! / Rozie

  • Sam Zodiac skriver:

   Jaså, minsann? 13 juni? Då ligger ju din Sol på 21° i Tvillingarna, alltså konjunktion min MC! 😀
   Det betyder att jag måste länka mera till dig, haha… Jag är född exakt på dagen tio år efter
   (Ten Years After) 😆 Bob Dylan, d v s den 24 maj 1951. Min Sol ligger alltså i början av tecknet, på 2°32′.

   Kram,kram, Rozie!

 16. madonnan skriver:

  Och jag undrar var sjutton Fiskarna har tagit vägen?
  Är inte de också en del av zodiaken, tro och dessutom väldigt aktuella nu i Fiskarnas tecken…?

  😀

  Ser fram emot det inlägget!

  Ha en fin vecka:)

  • Sam Zodiac skriver:

   Jaja… dom kommer. Har precis kommit innanför dörren efter en Stockholmsresa med svårigheter att ta mig hem mitt i natten igår. Men jag lovar, Madonnan, ska sno ihop något åt dig och dina fenförsedda vänner, haha…!

 17. Svensson skriver:

  Fantastisk illustration 🙂

 18. Amlor skriver:

  Hela mitt vuxna liv har jag önskat att jag blev född som Vattuman eller Våg. Jungfru!? Jag betackar mig!
  Min mamma är Vattuman och en sann förebild. Hon har upplevt så mycket elände men är ändå så otroligt glad och uppiggande i sitt sätt. Mamma och jag är blygsamt mediala. Vi uppfattar energier, besök osv. Men en sak vi vet är meningen med livet så vi har otroligt intressanta samtal hon och jag. 🙂

  • Sam Zodiac skriver:

   Kan tänka mig det, du.. 🙂

   Men nu ska du inte vara så negativ över din karta, vännen…! Du har ju i a f Merkurius på 18° i Vågen, så du tänker och kommunicerar som en Våg. Du har Saturnus på 5° i Vattumannen (där den är co-ruler. Innan Uranus upptäcktes, styrde Saturnus såväl Stenbockens tecken som Vattumannens),och där den ju är stark och bra. Dessutom har du den viktiga punkten MC på 23° i Tvillingarnas tecken, så du har en hel del luft, d v s tänkande och kommunikation i kartan!
   De mediala dragen härrör nog från din Venus på 8° i Skorpionen och Neptunus på 11° i samma tecken. Skorpionen är ju ”det ockulta tecknet” och har samband med andra dimensioner. Att din Måne ligger i 8:e huset (Skorpionens hus), gör ju också sitt till. Den fungerar som en parabolantenn som fångar upp stimuli från dessa angränsande dimensioner.

  • Sam Zodiac skriver:

   Haha… du är observant, Agapanthus..!
   iPad, som en gissare tror att den kommer att se ut.. :)
   Jo, jag såg det i förrigår och får väl, i egenskap av Applediggare, om inte annat blogga lite om den här nya företeelsen, en sammansmältning av dator, mobiltelefon och kamera som ska heta iPad..! 😀
   (Bilden är en gissning om hur någon insatt (?) tror att iPad:en kommer att se ut).
   Och så här visade den sig se ut efter presentationen:

 19. Mange från Ankaret skriver:

  Mange här, från Ankaret, hitta din blogg NU som först, min mail är mange.com@hotmail.com Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s