Månadens soltecken- Skorpionen

Liten repris från förra året; men det gäller ju nu också… 😉jo_wall_scorpio.jpg

Skorpionen 23 oktober – 22 november

Antingen-eller-tecknet

Skorpionen är zodiakens åttonde tecken och hör till vattenelementet och har egenskapen fast. De som är födda under den här tiden på året är vanligtvis ganska så kompromisslösa till sin läggning och tycks alla hylla mottot: ”Ska det vara, så ska det vara ordentligt, annars får det vara!” De gör sällan någonting halvdant. Antingen är de helt ointresserade av något, eller så är de passionerat involverade i det. Man skulle, utan att göra sig skyldig till någon överdrift, lugnt kunna påstå att detta är extremernas tecken!


Ofta ser Skorpionerna världen i svart/vitt. För dem existerar ingen gråskala och inga nyanser. Skorpionen har ofta en intensiv och hemlighetsfull läggning och kan i vissa situationer bli obstinat. Det skulle nog inte ge upphov till nämnvärd förvåning i astrologikretsar om det vid en eventuell undersökning visar sig att Skorpionerna vore statistiskt överrepresenterade bland de fanatiska självmordsbombarna.

”Psykisk skanning”

Skorpionen har en nästan kuslig förmåga att lista ut väl bevarade hemligheter. En person som har tecknet starkt i sitt horoskop eller dess härskare Pluto i ett prominent läge, kan psykiskt ”skanna av”sina medmänniskor och till synes läsa deras tankar och känslor utan någon större ansträngning. Många känner sig obehagliga till mods när Skorpionen med genomträngande blick utövar denna psykiska avläsning. Hos dem som tillhör tecknet är såväl analytisk förmåga som stark intuition och avsevärd intelligens vanliga egenskaper.
Skorpionerna har ofta en starkt magnetisk personlighet och hamnar frekvent på ledande poster inom yrkeslivet. De söker sig dock sällan till en central plats i sällskapslivet, utan föredrar att på avstånd bevaka skeendet.

Mysterielösaren

Att lösa mysterier och att utröna hemligheter är en av Skorpionens absoluta favoritsysselsättningar. Hon eller han besitter en enormt stor nyfikenhet på vad som kan dölja sig under ytan och Skorpioner är intresserade av allt som kräver detektivarbete och undersökningar. Många födda i tecknet fascineras av psykologi och det undermedvetna. Den undre världen attraherar också och Skorpionen kan återfinnas på bägge sidor om lagen; antingen som kriminell eller som brottsbekämpare. Även underjordiska aktiviteter som vulkanutbrott och jordbävningar hör till tecknet. Dykare och grottforskare är ofta Skorpioner eller har en framträdande Pluto i horoskopet. Piercing och tatuering är andra favoritsysselsättningar. Folk men en stark Pluto och/eller mycket Skorpion i horoskopet är i regel roade av deckarlitteratur och filmer/TV-serier med kriminalitet som tema.

Transformationstecknet

Skorpionen har med sex, död och pånyttfödelse att göra. Skorpioner finns i tre utföranden; den vanliga reptilen som med en rasande intensitet kan kämpa för det som hon eller han uppfattar som sitt. Svartsjuka, hämndbegär och destruktivitet kan finnas med i bilden hos denna lägst utvecklade Skorpiontyp. Nästa steg symboliseras av örnen, som är mera utvecklad och har ett bättre perspektiv över livet. Tredje och sista fasen är Fågel Fenix (alternativt den vita fredsduvan eller ormen), som symboliserar de verkligt transformerade och upphöjda själarna; Jesus, Buddha och andra förverkligade individer. Alltså har tecknet med djup och genomgripande förvandling- transformation- att göra. Många med stark Pluto/Skorpion i horoskopet förändras totalt under perioder av sitt liv.

Sextecknet

Fysiskt sett styr Skorpionens tecken över reproduktionsorganen och kroppens sophantering. Många av dess representanter är också oerhört intresserade av sexuell aktivitet. För en del av dem är sexakten snarast ett slags heligt sakrament, där de kan uppgå i och sammansmälta med sin partner så totalt att individualiteten ett tag upphör och en slags temporär egodöd inträffar. Emellertid finns också exempel på Skorpioner vars sexintressen urartat och övergått till perversioner av olika slag, som t ex otrevliga former av sadism. Detta kan möjligen sammanhänga med att Skorpionerna i regel har vissa svårigheter att uttrycka de mycket starka känslor som de bär inom sig.

I relationer

I förhållanden kan de inte så utvecklade representanterna av detta tecken uppvisa mindre trevliga egenskaper som svartsjuka, misstänksamhet och äganderättsbegär.
I regel är dock Skorpionen en mycket pålitlig, omtänksam och lojal vän och partner, men en fruktansvärd fiende, som dessutom kan vara långsint och föga benägen att förlåta oförrätter. Skorpionens stolthet kan nog vara den karaktärsegenskap som skapar mest problem för henne/honom och omgivningen.

Vill du läsa vidare om Skorpionen, så får du lite länktips här:

Länk till Ilse-Maries sida här på WP-bloggen.
Bob Marks Astrology här
Cafe Astrology här

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Anden, Astrologi, Älskog, Örnar, Döden, Förändring, Horoskop, Informationsåldern, Internet, Kriminalitet, Kunskap, Livet, Livsåskådning, Mytologi, New Age, Nyandlighet, Personlig utveckling, Piercing, Planeter, Pluto, Psykologi, Rymden, Sex, Själen, Skorpionen, Speleologi, Tatueringar, Tips, Vattenelementet, Wordpress, Zodiaken och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

49 kommentarer till Månadens soltecken- Skorpionen

 1. uttern skriver:

  Oj! Gissa vem som är tatuerad, nästan bara läser deckare och ser alla TV-deckare, är utbildad inom psykologi,ständigt blir ”anklagad” för att vara hemlighetsfull, är otroligt intensiv i ALLA känslor OSV! Tack för en väldigt bra beskrivning av mitt stjärntecken!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Hehe… ja, du såg ju fram emot det här. Kul att du uppskattade beskrivningen när den väl kom! 🙂
  You are most welcome!
  Ha det, uttern!

 3. Pingback: Bloggen avslöjar dig! « Sam Zodiac’s Blogg II

 4. Herregud. Det stämde det mesta! Tack! 🙂

 5. Sam Zodiac skriver:

  Ja, vilken chock, va? 🙂

  Men om det inte hade stämt så bra; skulle jag knappast ha ägnat mig åt astrologi sedan

  mitten av 70-talet.

  Varsågod! 🙂

 6. josefiné skriver:

  i wonder if david thinks about me and want me back? i msis him so much , he was my first love and i always gonna miss him , and all the things we do , please help me! i never gonna forget him

 7. Sam Zodiac skriver:

  Hi, josefiné!
  I’d love to help you, but in order to do so, I need the birth datas* from you and (if possible) David. If you can’t recover them, at least I guess you know his birth date, right? (and his year of birth)
  You can mail them to me and I’ll see what I can do; OK?

  *Time of birth, date of birth, Year of birth and place of birth

 8. madonnan skriver:

  Well, själv läser jag enbart psykologiska thrillers när jag väl läser någon skönlitteratur öht, känner av det mesta i omgivningen (tror jag), men är född fisk. Tror nog att jag har rätt mkt skorpion i mig, men någon lägre variant anser jag mig inte vara *fnys*

  Intressant läsning och undrar hur du lyckats få med hela inlägget med äldre kommentarer?

  Ha en bra dag.

 9. Sam Zodiac skriver:

  Psykologiska thrillers platsar utmärkt väl i Skorpionfacket, madonnan! 🙂

  Skorpionen anses vara förändringen och den totala transformationens tecken, så har man

  det framträdande i sitt födelsehoroskop, kan man nog räkna med att genomgå åtskilliga

  förändringar under Livets lopp.

  ”Lägre utvecklade Skorpioner” (står det ofta i äldre astrologiska texter) är sådana som företer

  drag av svartsjuka, hämndlystnad och intrigmakeri samt har en allmänt destruktiv läggning.

  Men sådana saker ligger väl ändå inte för dig, hoppas jag? 😉

  Tack detsamma, madonnan!

  Kram!

  P S Javisst ja, du frågade hur jag kunde få in mitt gamla Skorpioninlägg med bibehållna äldre

  kommentarer och rubbet.

  Jo, WordPress har ju introducerat en ny finess som de kallar ”sticky posts”. They do the trick.

  🙂

 10. Spådam Annki skriver:

  Jag har Mars i Skorpionen !
  Undrar vad du tar för att göra ett framtidshoroskop för 1 år ?
  Gjort av dig isåfall inte data.. Kram Annki
  Ps.Hoppas allt är bra !

 11. Sam Zodiac skriver:

  Jag tar 300 spänn för att göra ett karaktärshoroskop och transithoroskop (nuläget). Dessutom bjuder jag på ett årshoroskop.

  Allt är bra.

  Ha det!

 12. Znogge skriver:

  Tja vissa saker förändras ju inte 😉
  Kram!

 13. Sara skriver:

  Härlig sida du hade. Du sa på jobbet att jag skulle go in här o skriva till dig o kolla in din sida.. Jag hände inte med så bra på denna sidan men den såg bra ut…

 14. Busig skriver:

  Inte fel att presentera gammal skåpmat det har jag gjort länge *ler*
  Ha det gamle vän!

 15. Sam Zodiac skriver:

  Znogge:
  Nej, det är väl skönt att åtminstone något i denna föränderliga värld är beständigt, eller hur? 🙂
  Kram på dig, znogge!

  Sara:

  Schysst att du gillar den, Sara! Skicka mig nu bara några av dina fina Manga-bilder, så att jag kan lägga ut dem och göra bloggen ännu tjusigare! 😉

  Busig (alias Berben):

  Haha… ja, du har det, va?
  Kan du inte gästspela här då och då med några fyndiga limerickar eller fräckisar, eller nåt så’nt?
  Ha det själv, polar’n!

 16. Busig skriver:

  En skötsam nunna från klostret Funk
  hon levde i livets stilla lunk
  när hon drack och hon åt
  hon blev väl smått kåt
  för till kaffet hon tog sig en munk.

  Den kom med i Expressen under Dagens bästa!
  Ha det!

 17. Sam Zodiac skriver:

  Haha… Tack för det gästspelet, Berben! Den var bra!

  Ha det!

 18. Tjusig bild Sam!

  Min syster är Scorpio och jag har alltid haft svårt att tolerera henne. Men det är inte helt enkelt. På ett vis älskar jag henne också, trots att hon är som hon är på gott och ont.

  Hon har verkligen förmågan att sticka sin giftiga gadd där den gör mest ont och när man minst av allt anar det…
  😉

  Kramis!

 19. Sam Zodiac skriver:

  Ja, Jo Wall är en begåvad artist, tycker jag.
  Apropå bilder, så har Indira en riktigt tjusig Shivaposter. Fortfarande intresserad, eller…?

  Haha… ja, Skorpionerna är nog inte det allra lättaste tecknet i zodiaken att handskas med! Åtminstone inte alltid. 🙂

  Kram!

 20. Longhair skriver:

  Tjena Sam, lange sen. Kan vi horas?

 21. Sam Zodiac skriver:

  Visst kan vi det! 🙂
  Ring 0704033298!

 22. Busig skriver:

  Har du bloggtorka 😉
  Ha det!

 23. Sam Zodiac skriver:

  Bloggtorka och bloggtorka… Det är lite svårt att vara kreativ om man bara kan blogga på en offentlig dator. Grr…
  Ha det du med! 🙂

 24. pantheraleo skriver:

  det var ju en bra trick att göra om inlägget! man kanske skulle göra så, när man saknar inspiration! chansen är ju stor att alla glömt det man skrivit tidigare! 🙂

 25. anneli hallgren skriver:

  Skorpionens hemliga last
  Erotiska möten i hast

  Virtuellt eller live
  Spelar ingen roll
  Kåta som troll?

  Farliga begär
  Väcker de
  En riktig hetär?

  Lita aldrig på en skorpion
  Deras kärlek är ombytlig!

  MVH Gladiatan

 26. Sam Zodiac skriver:

  Tjusigt skaldat, annelie! 😆

  Men vissa Skorpioner kan man nog lita obetingat på, faktiskt!

  Det hänger nog på hur övriga horoskopet ser ut med avseende på trohetsideal och moral och sån’t.

  Tack för kommentaren, i a f och…

  Ha det!

 27. Moniqa skriver:

  hallojsan…alltid kul att slinka in här och få lite information om läget i zodiaken hehe
  Må så gott! 🙂

 28. Sam Zodiac skriver:

  Hi there, Moniqa..! 🙂 Long time, no see, som det heter..
  Ja, du är alltid välkommen hit för en dos astrologi..! 🙂
  Ha det så fint själv..!

 29. ellinor skriver:

  Hej, vilken bra blogg! Har läst astrologi ett tag nu, det är intressant och jag är Skorpion, vet du hur man tar reda på sitt fullständiga horoskop? Jag känner igen mig mycket i Skorpionens karaktär, blir tex ofta anklagad för att vara hemlighetsfull och alltför intensiv. Kolla gärna in min blogg! skriver om allt från bergsklättring till mystik, massa spännande läsning med andra ord, följer gärna din blogg! ^^ lämna gärna en kommentar hos mig 😀

  • Sam Zodiac skriver:

   Tack, Elli! Det värmer! 🙂

   Jodå, jag vet hur du ska gå till väga för att få ditt horoskop ställt. Om du vill göra det själv; gå till http://www.astro.com och ställ det där. Du får ha 6 horoskop i deras arkiv, utan att behöva registrera dig. Vill du ställa fler än så, måste du registrera dig på sajten, som sagt. Men även det är kostnadsfritt! 😀

   Vill du att någon annan ska ställa och ev tolka det, så rekommenderar jag att du mejlar mig. 😉

   samzodiac@hotmail.com

   Ha det!

   BlueScorpio

 30. iza skriver:

  skit cool bild!

 31. Christer Brodén skriver:

  Exakt när växlar det mellan stjärntecknen? Jag påstås ibland vara våg, ibland skorpion. Född runt klockan tolv på dagen.

  • Sam Zodiac skriver:

   Exakt födelsetid avgör vilket soltecken du tillhör. Det varierar lite från år till år exakt NÄR Solen går in i tecknen.

  • Sam Zodiac skriver:

   Hej, Christer!
   Jag har (sent omsider) kollat upp din solteckentillhörighet och kan meddela att du har Solen precis i slutet av Vågens tecken, men så nära att du blir ett verkligt gärdsgårdsfall, som jag brukar kalla fenomenet när Solen ligger exakt på gränsen mellan två tecken. 🙂
   Visste du förresten att du fyller 26 100 dagar idag, haha..?
   Christer Brodén, natal karta

 32. Christer Brodén skriver:

  Hejsan Sam! WordPress signalerade att du svarat här, så jag kom tillbaka. Jag får alltså fortsätta och läsa två horoskop i tidningarna och välja det bästa. Födelseorten är BB Västerås, så det svar du gav på min blogg + att tiden kan vara 30 min fel, kanske kan påverka. Det intensiva och passionerade har nog mer varit mina olika fritidsintressen. I yngre tonåren var det astronomi jag var helt brinnande för. Sedan blev det inget, sedan annat och sedan sådant som jag skriver om i min blogg.

  • Sam Zodiac skriver:

   OK, men även om jag testar Västerås och 12:30, så misstänker jag att du nog ändå får din Sol alldeles i slutet av Vågen.
   Kollar i alla fall för skojs skull. 🙂

   • Christer Brodén skriver:

    Jodå, det kan du gärna göra. Även om jag är skeptisk till astrologin, så gav länken (tack för den) intressanta svar. Skall titta lite mer senare, av nyfikenhet. Din tro, att även en biologisk dator bör ha en användare, delar jag nog. Nu, God Natt!

   • Sam Zodiac skriver:

    Jaha ja… Som sagt var- resultatet blev att du har din Sol på 29°57′ vid en spekulerad födelsetid av 12:33. Din ascendent (ditt interface med omvärlden, porten utåt s a s) ligger i Skyttens optimistiska och vetgiriga tecken med utveckling som specialitet. 🙂
    Månen i Stenbocken (en placering du delar med bl a Napoleon, Hitler och mig själv) kan ge viss känslokyla och en beräknande läggning, sägs det. I ditt fall är detta dock högst osannolikt, eftersom du tänker (Merkurius) och handlar (Mars) känslomässigt, då dessa båda celesta aktörer befinner sig i vatten- (och därmed känslo-)tecknet Skorpionen. Skorpionen är emellertid det av vattentecknen som är utrustat med bästa pokerfejset, varför din omgivning kanske inte alltid är medveten om vilka djupa känslor som stundtals rasar i ditt inre, hehe..

   • Christer Brodén skriver:

    Min far gick på studiecirkel i astrologi. Mitt intresse för kulturhistoria hindrar mig från att vara annat än nyfiken och intresserad.

    Idén om att världen och vi är avspeglingar av varandra utesluter ju inte samband, även om jag ändå alltid är skeptisk. Det bör jag väl vara, för att kompensera det som du säger: att Merkurius får mig att tänka känslomässigt.

    Napoleon, ja …

   • Sam Zodiac skriver:

    Mmm… Men nu hör det ju till saken att Merkurius i Skorpionen också tenderar att göra horoskopsinnehavaren nyfiken på sakers inre natur, så de lämnar sällan någon sten ovänd i sin jakt på den slutliga sanningen…
    Och vad Månen i Stenbocken anbelangar så medför den placeringen i regel en hög ambitionsnivå och känsla för ordning och struktur. Ofta också en i mitt tycke alltför stor respekt för auktoriteter o myndigheter och därmed tillhörande laglydighet.
    Eftersom jag har en framträdande Uranus (rebellen) i mitt horoskop så tonas dessa drag ned avsevärt. 🙂

 33. Christer Brodén skriver:

  Det är uppenbart att det är ett stort ämne du ägnar dig åt.

  Men även jag har blivit rebellisk och tvivlar på kyrkans Stora Sanningar, omprövat dem. Dubbelt rebellisk, då jag även tvivlar på den materialistiska ateismens lika stora Sanningar (se min blogg). Förklarar Uranus på något sätt detta hos mig? Annars kan du nog ha rätt. Jag borde ha käftat emot mer ibland.

  Fast jag gör ju det mot mig själv. Jag intar gärna både höger- och vänsterståndpunkter och bråkar utan hjälp av andra.

  Jag undrar hur astrologerna tänkte under den tidiga antiken, då man trodde på det blå himmels-havet, och att regn berodde på att himlavalvet läckte? Den bibliska paradisfloden (regnet från himlen) delade sig, och rann sedan genom både Asien och Afrika. Stjärnor och särskilt planeter var ju då något som rörde sig på ett konstigt sätt på himlavalvet. Astrologins historiska utveckling under årtusenden av ändrade kunskaper måste vara ett mastigt ämne.

  Skulle behövt vara tjugo år yngre för att orka och våga kasta mig över det problemet.

  • Sam Zodiac skriver:

   Jodå, även du har en förhållandevis stark Uranus. Den ligger i en 150°-vinkel (kallas quinqunx eller inkonjunktion) med Månen i ditt horoskop. Det här vinkelförhållandet hänfördes inledningsvis till de s k bi-aspekterna, d v s de som tillmättes mindre betydelse.
   I samband med datorernas revolutionerande (även datorer styrs av Uranus) segertåg över världen så kunde man batcha upp stora mängder med horoskop och söka efter specifika vinklar och deras inverkan på horoskopsobjekten. Då märkte man att 150°-vinkeln ingalunda var svag och obeständig, utan tvärtom hade genomgripande effekter i folks liv. Ja, faktum är att dagens astrologer har lyft aspektens status så att den numera har samma betydelse som de klassiska s k Ptolemaioska som t ex konjunktion, sextil, kvadrat etc…
   Jag förmodar att din engelska är tillräckligt god för att du ska kunna ta del av vad en astrolog tycker/tror om din speciella vinkel mellan Månen och Uranus. 🙂
   ”Moon quincunx Saturn
   Your parents were likely not very connected; either they lived separate lives or were literally separated. You might have had to make constant adjustments and adaptations to keep good relations with both. The same dynamic is encountered in all your issues of emotional security and support versus goals, responsibility and authority (either your own or others’). They feel incompatible or disconnected, and there is a felt paradox involved in this dynamic.”

 34. Christer Brodén skriver:

  … not very connected; either they lived separate lives or were literally separated. Vissa arga skeptiker skulle nog misstänka dig för att bedriva omfattande research (spionage på sådana som mig) innan du skriver sådant. Trots min skepticism är jag inte beredd att kategoriskt avvisa något. Det kan ju alltid finnas någon aspekt vi missar. Jag följer dina länkar och har fått reda på att Uranus skulle vara orsak till överraskning och chock. Jodå! Riktigt svåra sådana har det varit gott om.

  Antingen har du tur (har jag ingen sådan lycklig stjärna?), eller också är du duktig på det här.

  • Sam Zodiac skriver:

   Haha… Jag ÄR ganska duktig på det här. I likhet med dig var jag kraftigt skeptisk gentemot astrologin inledningsvis. Men när jag sedan genom en rad ”tillfälligheter” hamnade hos en av landets skickligaste astrologer vid mitten av 70-talet, var jag tvungen att sträcka vapen. 🙂
   Har studerat ämnet och tillämpat mina kunskaper sedan dess.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s