Dunder och brak…

booom…is here again! Och nu tänker de fira in 2009 här i Eksta med dunder och brak!
Fyrverkeripjäser för cirka 200 bagis har inhandlats och det ser ut som om man skulle få mer för pengarna nu än jag var i den åldern!
Fast en del handlare som kallar sig ansvarskännande, har självmant börjat upphöra med fyrverkeriförsäljningen, har jag förstått. Själv är jag en smula tveksam till ett sådant agerande. Fyrverkerier är kul, tycker jag och flera med mig.
Visst skadas en del vid oförsiktigt handhavande, men det sker även när man handskas vårdslöst med alkohol och andra droger, t ex.
”Ett visst svinn får man räkna med” låter förstås onödigt cyniskt i sammanhanget, men lite grand så är det nog. Man kan väl inte förbjuda allt som är kul, även om våra lagstiftare tycks göra sitt bästa. 🙂

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Alkohol, Allmänbildning, Barn, Debatt, Drogdebatten, Droger, Egoorienterat, Eksta, Familj, Förbud, Lagar, Maxi, Midi, Mini, Nostalgi, Underhållning, Ungdom och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dunder och brak…

 1. Lillasyster Kanin skriver:

  Det verkar som om ni kommer få en sprakande och härlig nyårsafton. Vill passa på att önska Gott Nytt År!!

 2. znogge skriver:

  För min del är det helt ok med raketer vid tolvslaget men detta eviga försmällande gör mig ganska irriterad om jag ska vara ärlig. Om man nu ska det! Smäll försiktigt och ha ett Gott Nytt År!

 3. madonnan skriver:

  Raketer är bland det värsta som finns, när de smälls och skjuts iväg nära andra… 😀 Fast de är fina på långt håll!

 4. Sam Zodiac skriver:

  Tack det samma, Lillasyster Kanin! Ha ett fint 2009! 🙂

  Klart man ska va’ ärlig, znogge. 🙂

  Vi lovar att smälla försiktigt. Vi får väl hoppas på

  minimerat småsmällande och tjusiga midnattsfyrverkerier

  för Herr Hund m fl som inte delar förtjusningen över

  smällarfenomenet.

  Gott Nytt År, znogge!

  Vi kör väl nyårsfirandet på distans i år då, madonnan!

  🙂

  Gott Nytt 2009 på dig!

 5. linnea mörth skriver:

  ”Ett visst svinn får man räkna med” tyckte jag var underbart. Ha ha. Fast allvarligt talat är jag livrädd för nyårsraketer. Och att åka flygplan. Och att gå ut i gatan. Men, som sagt, mycket handlar om eget ansvar. Kolla gärna in min blogg! dvs, nominera mig till bloggpriset! Haha.

 6. Sam Zodiac skriver:

  Ja linnea, frågan är om inte hela Livet till syvende

  och sist handlar om det egna ansvaret? 🙂

  Kolla in din blogg kan jag visst göra. Sen får vi se om

  du blir aktuell för en nominering eller inte, haha..

  Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s