Vill du förbli frisk? Stirra in i solen!!

Utan solen dör vi direkt! Förr var människorna klokare än vi, säger HRM. De hyllade solen.

-Utan solen dör vi direkt! Förr var människorna klokare än vi, säger HRM. De hyllade solen.

Använd solenergin till att hela dig själv, uppmanar Hira Ratan Manek
Använd solenergin till att hela dig själv, uppmanar Hira Ratan Manek, som lever på kokt vatten och solsken. 😀

HAN HAR INTE ÄTIT PÅ SJU ÅR!!
LEVER AV SOLENERGI OCH VATTEN

HRM:s recept för bestående hälsa,  är att man tillämpar s k sun gazing-  tittar in i solen, förslagsvis morgon och kväll.
Allt som krävs är max 10 sekunder åt gången!

Vi har en superdator i kroppen, som naturen begåvat oss med och det är vår hjärna, säger den 64-årige pensionerade indiske mekanikteknikern HRM (Hira Ratan Manek), som livnär sig uteslutande på kokt vatten och solsken. Det förefaller som om han har lyckats med konststycket att efterlikna växternas fotosyntes, ungefär. Tänk vilken besparing för hushållskassan!! 😉

Sedan 18 juni 1995 har HRM livnärt sig uteslutande av solenergi och vatten! Ibland, av sociala skäl, intar han också the, kaffe eller kärnmjölk. Hans fasteperioder står under kontroll av olika vetenskapliga och medicinska arbetslag.

Han kallar hjärnan på engelska för ”brainutor”, vilket väl ska vara en sammanslagning av brain och computer, antar jag. 😀
”Hjärnan är mer kraftfull än den mest avancerade superdator som existerar”, hävdar HRM. ”Varje människa är av naturen begåvad med oräkneliga talanger och oändliga inbyggda krafter”, fortsätter han.”Individen bör aldrig underskatta sig själv! Alla är begåvade och kan med hjälp av sina inneboende talanger uppnå enastående resultat! Dessvärre finns dessa inneboende krafter programmerade i den delen av vår hjärna som till största delen slumrar och förblir oanvänd. T o m medicinska vetenskapen medger att vi använder knappt 5-7% av hjärnan. Genier som Albert Einstein, ansågs utnyttja bara c:a 32% av sin hjärnkapacitet.”

NYLIGEN GJORDA VETENSKAPLIGA RÖN visar att ögat har många fler funktioner än att förmedla synintryck, hävdar HRM. Och hela tiden kommer nya rön som avslöjar mer om ögonens funktion. Ögonen är komplexa organ och de har över 5 000 000 000 delar. Mycket mer än en rymdfarkost, som har ”bara” 6-7 000 000 olika beståndsdelar. Härigenom kan vi sluta oss till den enorma kapacitet ögat har, menar HRM.

Enligt HRM finns det ingen måtta på alla fördelar det medför att börja med sun gazing, d v s att under korta stunder stirra in i solen minst en gång varje dag! Sjukdomar försvinner, såväl fysiska som mentala, synen förbättras, glasögon blir överflödiga. Dödsrädsla och andra omotiverade rädslor försvinner och vår hjärnkapacitet blir stadigt allt bättre, allteftersom vår energi ökar!
Ett annat påstående, som jag personligen sympatiserar mycket med, är att man när så är möjligt, bör gå barfota så ofta som möjligt för att därigenom få tillgång till den energi som strömmar in i oss från Moder Jord via fotsulorna!

(När jag jobbade som journalist, skapade detta vissa problem, eftersom det av konventionella skäl inte ansågs lämpligt att jag uppträdde barfota i vissa intervjusituationer, :D)

Våra dagars påståenden och idéer som handlar om att vi over huvud taget inte bör titta in i solen alls- ”Du skadar dina ögon! Sola aldrig- du får cancer! etc etc- avfärdar HRM som skapare av onödig hysteri och paranoja. Ju mera vi avskärmar oss från naturen, desto större risk löper vi att insjukna, säger han. Det finns idiotsäkra sätt att dra nytta av naturens fördelar utan att vi behöver utsätta oss för dess eventuella negativa effekter. Likväl som vi blir dystra när molnen hopar sig, blir vi energiska och glada när vi ser solen!

I sammanhanget kan nämnas att HRM astrologiskt sett hör till soltecknet Jungfrun, som ju är det mest hälsointresserade!

Tydligen reser HRM runt och föreläser om solens betydelse en hel del :D

Tydligen reser HRM runt och föreläser om solens betydelse en hel del 😀

Läs även andra bländade (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Alternativmedicin, Anden, Astrologi, Ändrade medvetenhetstillstånd, Ålderdom, Biologi, Cancer, Egoorienterat, Experiment, Farmakologi, Förändring, Förvånande, Forskning och Framsteg, Gratis, Hälsa, Healing, Hjärnan, Indianer, Informationsåldern, Internet, Jordelementet, Jungfrun, Kärlek, Kunskap, Kuriosa, Livet, Livsåskådning, Lycka, Mindblowing, Naturen, New Age, Nyandlighet, Personlig utveckling, Psykologi, Recept, Rymden, Själen, Sjukdom, Solen, Universum, Upptäckter, Vardag, Välbefinnande, Vetenskap, Video, Wikipedia, YouTube och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vill du förbli frisk? Stirra in i solen!!

 1. photoimagine skriver:

  En intressant solskenshistoria – gömda sanningar värda att lyftas fram i ljuset.

  Ha det gott Sam Zodiac!
  / Imagine

  (En bägare kokt vatten när vi råkas…)

  • Sam Zodiac skriver:

   Hehe…nåja, nu ska vi inte förhasta oss och överdriva det hela, Imagine..!
   Så pass mycket sybarit är jag väl ännu (och kanske du med..?) att mjöd, öl eller annan maltdryck slinker ned!
   Ha det så gott, du med..!

 2. pantheraleo skriver:

  bara inte solen är för stark och man blir blind! testade din utmaning, 7/10 rätt. Problemet var att bara 3 frågor handlade om Djingis Khan, resten handlade om Mongoliet!

  • Sam Zodiac skriver:

   Ja, alldeles riktigt, Leo..! Det är nog därför man företrädesvis bör titta på solen i anslutning till dess upp- respektive nedgång.

   Ja, jag tog testen efter det jag rekommenderat den åt dig och märkte att det förhöll sig så. Hade nog inte fullt så bra resultat som du, men förvånansvärt gott ändå. Tror det var rätt på 56% av frågorna, typ. Det borde väl innebära 6 av 10..?
   Men visst…lite missvisande rubrik på kategorin; fullt klart!

  • Sam Zodiac skriver:

   Ja, visst är det..? 🙂

   Dessutom tror jag att mycket av det som den gode HRM hävdar stämmer! Framför allt hoppas jag att det där med att synen förbättras gör det. För dj-t irriterande att behöva rusa runt som en galen råtta och leta efter förlagda läsglasögon i tid och otid! I synnerhet som jag tidigare hade perfekt syn.

   Ha det, Patrick!

 3. madonnan skriver:

  Jag tror på att naturen är där vi människor borde vara så ofta som möjligt för att må bra. För mig är det rent meditativt att promenera såväl i stadsbygd som på landet eller i skogen.
  Att stirra in i solen har jag aldrig gjort, men vänder ALLTID ansiktet mot solstrålar och njuter av det så fort jag kan. Mår så bra av det helt enkelt och skulle aldrig kunna stå ut utan att möta så mycket sol det bara går under sommaren! Jag ska försöka att öppna mina ögon nästa gång och kanske blir jag ä n n u smartare då? 😀

  Barfota är skönt att gå, om det bara inte vore så smutsigt och glasigt utomhus…

  Ha det fint!

 4. darren asplöw skriver:

  Sol ute soul inne soul i hjärta sol i sinne.

 5. Hungrig skriver:

  Men så praktiskt då kan vi ju lösa världssvälten på en gång..märkligt att människor i afrika dör som flugor i svält..

  • Sam Zodiac skriver:

   Mmm… jag hajar vad du menar.
   Men om man kör ”Titta-för-Guds-skull-inte-in-i-solen,-då-blir-du-blind”-programmet, så blir det ju aldrig aktuellt med den här övningen. Och de flesta av oss kör ju efter det programmet, även i Afrika, förmodar jag.
   Fast om det här funkar, så kanske det får oanade konsekvenser..?
   Men, som sagt, då får man börja med att programmera bort solrädslan, åtminstone när solen är orange, d v s 30-60 min efter soluppgången resp 30-60 innan solnedgång.
   Man måste testa något,innan man kan avfärda det,eller hur, hungrig..?
   Och gratis är det ju också! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s