Hängmattan- en sommarsymbol

En av de billigare hängmattorna på marknaden just nu; 149:- (+moms & frakt förstås)

Att hängmattan , ursprungligen en uppfinning av sydamerikanska indianer, är en av våra främsta symboler för sommaren här i Sverige, torde det väl knappast råda någon tvekan om? T o m i radiolångköraren Sommar säger man ju i underrubriken till påannonsen: ..för er i hängmattan och på badstranden.
Själv tillbringade jag idag säkert bortåt en och en halv timme i solen, smågungande i den stativförsedda hängmatta som jag och kidsen hjälptes åt att sätta samman en helg när de bodde här och som numera står på bakgården. Osedvanligt vilsamt och avkopplande, faktiskt! Grönskan, värmen från solen och det trevliga fågelkvittret har en välgörande inverkan på ens humör. Lycka är väl att ta i, men bra nära.
Dessvärre förefaller det som om hängmattan skulle sjunga på sista versen nu, s a s, eftersom ett hål i den ena änden tenderar att spricka upp och bli större varje gång det blir utsatt för påfrestningar. För att i görligaste mån skydda mig från den obehagliga upplevelsen att rasa rakt igenom och dunsa i marken, har jag garderat mig genom att lägga en skumgummimadrass under ställningen. 🙂
Men det är givetvis en högst temporär lösning på problemet. Lagning tror jag inte så mycket på i det här sammanhanget, så jag har kollat lite på nätet efter en ny matta. Till min chockartade förvåning upptäckte jag att priserna i snitt ligger på en femhundring och uppåt, men så fick jag syn på den du ser på bilden. Totalt 248:- inklusive frakt och moms, förstås och så är det väl bäst att sno sig på, innan lagret tar slut! Men jag (och även ungarna) har börjat gilla känslan av att sväva ovanför marken så pass mycket att jag nog slår till på den här!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Avslappning, Barn, Botanik, Egoorienterat, Familj, Fåglar, Indianer, Internet, Kommers, Kultur, Livet, Lycka, Naturen, Pengar, Sverige, Sydamerika, Symboler, Trädgård, Uppfinningar, Vardag, Wikipedia och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s