När kan vi forska om Ibogain….?

Dr Deborah Mash föresats var att avliva undre-världs-myten om Ibogain som ett botemedel mot narkomani. Det blev inte så!

De smått mirakulösa egenskaperna hos den västafrikanska plantan Ibogain kan göra slut på lidandet för miljontals drogberoende mämmiskor runt om i världen. Men envist håller länder som USA, Sverige, Danmark, Schweiz m fl fast vid att den milt hallucoinogena drogen ska vara illegal och klassificeras i samma grupp som t ex heroin..! Skälet är att den ger upphov till visioner och att två personer vid vårdslöst handhavande någon gång lär ha dött i samband med experimenterande.
Däremot tycks vetenskapliga experiment vara OK i Slovenien!
(Klicka gärna på länken för att höra en ung slovensk läkare (?) berätta om sina egna upplevelser av Ibogain i västafrikanska Gabon. Klart intressant…!)
Ibogainet metaboliseras i kroppen och omvandlas till noribogain, ett ämne som på något mystiskt vis ”nollställer” allt sug efter droger- alltifrån heroin till koffein!
Visserligen har man ganska nyligen i USA utverkat tillstånd att genomföra vetenskapliga tester i Miami, där Deborah Mash är verksam, men här i Sverige lär det dröja ytterligare, trots positiva tongångar från bland andra den förra regeringens narkotikasamordnare- Björn Fries.

http://intressant.se/intressant
Läs även andra farmakologiskt intresserade (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Afrika, Alkohol, Allmänbildning, Ändrade medvetenhetstillstånd, Beroende, Botanik, Ceremonier, Desinformation, Drogdebatten, Droger, Experiment, Farmakologi, Förändring, Förbud, Förtretligheter, Förvånande, Forskning, Forskning och Framsteg, Frihet, Gabon, Hallucinogener, Heroin, Hjärnan, Hjärnkemi, Ibogain, Informationsåldern, Internet, Irritationsmoment, Journalistik, Juridik, Kokain, Kontrollsamhället, Kunskap, Kuriosa, Lagar, Livet, Maktmissbruk, Media, Medicin, Miami, Mindblowing, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Naturen, Nutidshistoria, Nyheter, Opinionsbildning, Politik, Revolutionerande, Shamanism, Slovenien, Sverige, Tips, USA, Varseblivning, Välbefinnande, Vetenskap, Video och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till När kan vi forska om Ibogain….?

 1. p-o skriver:

  Deborah (på bilden) kanske skulle skriva ned alla sina resultat och presentera dem. Det skulle nog definitivt underlätta för genomslaget av Ibogain som ett seriöst behandlingsalternativ. Undrar varför det dröjer..?!

  Howard, som upptäckte effekten, dog just i slutet på förra året och han tog upp några av skälen till att ibogain fortfarande inte är erkänt. Dels är det en naturdrog och dels kommer upptäckten inte från ett vitt kliniskt labb utan från de som vet bäst vad som fungerar, dvs knarkarna själva.

  Effekten är inte alls speciellt mystisk utan beror på att ett tillväxtämne i hjärnan – GDNF, ökar och behåller en högre nivå, vill minnas att det var några månader efter intag av ibogain. Detta talar för att substansen snarare läker hjärnan från skador. De som talar emot ibogain brukar ange farhågorna att det skulle skada cerebellum, något som vare sig Deborah eller någon annat som forskat i praktiken med ibogain på människor har märkt något av.

  Dessutom blir det en ganska patetisk invändning om man jämför med alternativen, vad annars? Metadon dödar en hel del i Staterna varenda år… Ett genomslag för ibogain skulle självfallet gå betydligt snabbare om användningen dokumenteras bättre, något som verkar ha varit mycket svårt att få till, av skäl som är och förblir svåra att försvara.

 2. Sam Zodiac skriver:

  Tack för din initierade och högintressanta kommentar, p-o..!
  Lotsof 😉 interesting stuff i den holländska videon om Howard!

 3. Pingback: Howard Lotsof 2010-01-31 RIP! - ADHD och ADD

 4. Pingback: More about GDNF and Ibogaine « GDNF – BDNF

 5. Kungabloggen skriver:

  Tjobah
  Helt positiv var väl ändå inte Björn Fries, men inför galen så svängde han 180, innnan han kicken och hela schappet på socialdepartementet spikades igen. Men verkligheten förskönas och allt kommer inte fram, mycket styrs av tyckande och inget mycket annat.

  • Sam Zodiac skriver:

   Dessvärre har du nog rätt, Kungabloggen! Tyckande tycks vara det som styr Sveriges narkotikapolitik för närvarande. 😦
   Nåja, inte så värst länge till, får man hoppas! 😉

 6. Pingback: Dödsdrog eller bra för civilisationen « Kungabloggen

 7. Pingback: Dödsdrog eller bra för civilisationen | Urbota Inskränkthet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s