Nu är Maxi döpt! :)

Nydöpt Maxi med dopljus och meditationsbok i Öja

Nydöpt Maxi med dopljus och meditationsbok i Öja

Varken jag eller Agapanthus är av uppfattningen att det är speciellt meningsfullt att döpa nyfödda, eftersom de inte alls är medvetna om vad som sker och akten därför inte blir något annat än ett slentrianmässigt, traditionellt förfarande.

Som en följd av detta ställningstagande har ingen av våra tre söner blivit döpta. Förrän nu, förstås. Maxi, som är en andligt intresserad ung man, beslöt sig för att konfirmeras, vilket medförde att han först måste döpas. Han valde att göra detta på sin egen födelsedag, vilket ju är en rätt häftig symolisk handling. 🙂

Maxi är förstås Vädur enligt gängse astrologi, men enligt den keltiska hör han till Tecknet Lönnen. Hans kompis Felicia, som spelade flöjt vid ceremonin, är Skorpion, (med Solen på väg in i Skytten) Keltisk astrologi placerar henne i tecknet Ask, som besitter ett orubbligt lugn. Det verkar stämma. Hon är lika svårskrämd som jag, haha…:lol:

Maxi är Japanvän, så hans kompis Felicia spelade bl a ett japanskt musikstycke

Maxi är Japanvän, så hans kompis Felicia spelade bl a ett japanskt musikstycke

Maxi mottar sitt dopljus. Kolla hans koncentrerade blick! :)

Maxi mottar sitt dopljus. Spana in hans koncentrerade blick! 🙂

Maxi med sin dopförrättare Inger på Församlingshemmets trappa

Maxi med sin dopförrättare Inger på Församlingshemmets trappa

Läs också gärna andra döpta (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Agapanthus, Anden, Astrologi, Årstider, Öja, Barn, Ceremonier, Dop, Egoorienterat, Eldelementet, Elementen, Familj, Förändring, Filosofi, Fiskarna, Foto, Gotland, Intressen, Jesus, Jubiléer, Keltisk astrologi, Kristendom, Lönnen, Litteratur, Livet, Livsåskådning, Maxi, Meditation, Mobilbilder, Mytologi, Naturen, New Age, Nyandlighet, Personlig utveckling, Religion, Ritualer, Själen, Släkt, Sverige, Symboler, Teologi, Ungdom, Universum, Väduren, Vänner, Världsreligioner, Våren, Zodiaken och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nu är Maxi döpt! :)

 1. Znogge skriver:

  Våra barn är döpta för på något vis var det en självklarhet för oss. Nästkusinerna har precis som Maxi döpts innan konfirmationen och det har varit väldigt fina och personliga stunder. Viktigast av allt tycker jag det är att man kan välja och att dopet kan ske när som helst under livet!

  • Sam Zodiac skriver:

   Ja, har man en stark Uranus i kartan (horoskopet) som både jag och barnens mor har, bryter man mer än gärna mot traditionerna, hehe..
   Men visst har du rätt i det du skriver om valfriheten. Men lika viktigt är det förstås att man kan välja att avstå från såväl dop som konfirmation, om man så önskar! 😆

 2. Znogge skriver:

  Självklart! Religion får aldrig bli ett tvång! Men på något vis är det ändå befriande att nytänkande får finnas. Husse/maken är inte konfirmerad men var ändå korsbärare när sonen konfirmerades. Det uppskattades av många!

 3. Sam Zodiac skriver:

  Nej precis, Znogge. Ingen form av tvång är bra, såvida det inte handlar om nödvändig allmänprotektion!

  Good Lord! Korsbärare låter lite ruggigt, hehe…

  Mina insikter om kristna traditioner har tydligen vissa luckor! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s