Get smart! I

Jobba inte så hårt för att överleva så att du glömmer att leva

Jobba inte så hårt för att överleva så att du glömmer att leva

Läs även andra insiktsfulla (?) bloggares åsikter om , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Citat, Dagens ordspråk, Filosofi, Healing, Kommunikation, Livet, Lycka, New Age, Opinionsbildning, Ord, Personlig utveckling, Psykologi, Själen, Vardag, Välbefinnande, Visdomsord och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Get smart! I

 1. Lillasyster Kanin skriver:

  Det är nog bra att ställa sig frågan ibland: ”Lever man för att arbeta eller arbetar man för att leva?”. När jag tänker närmare på saken vet jag de som helt har vigt sitt liv arbetet och det är lite tragiskt för livet är så mycket mer. Tragiskt är det också att vara utan arbete.
  När jag tänker ännu närmare minns jag att jag fått lära mig att dirigenter har det optimala arbetet med fullt påslag av må bra-hormoner vilket gör dem lyckliga och långlivade.
  Som vanligt här i vårt land – lagom är bäst. Må så gott och jobba lagom!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Jaså, dirigenterna har”fullt påslag av må bra-hormoner”? Intressant! Det är min övertygelse att vi alla skulle ha fullt påslag av må bra-hormoner om vi gjorde det vi trivdes med i tillvaron och gav fan i att tänka negativt! 🙂
  ”Vad lagom är bäst” anbelangar, så ligger det ju ändå faktiskt något i det.
  För att återknyta till kroppens egna droger, som vi ju avhandlade alldeles nyss, så har ju antalet drogkonsumenter i vårt samhälle blivit ganska högt under senare tid. Detta relaterar jag till den ”felprogrammering” som vi utsätts för under vår uppfostran och som hindrar oss att tänka ”rätt”. Med rätt menar jag på ett sådant sätt att vår kropps endogena droger/lyckohormoner kommer i den takt och mängd som är lämplig för att hålla oss på optimalt gott humör. Följden av att de ”går i sin” genom vårt onaturliga leverne och tänkande, blir att vi upplever livet som tråkigt och deprimerande och därför rekryterar de glädjeskapande drogerna utifrån istället. Men här kommer problemet; de flesta av oss tillämpar inte ”lagom-är-bäst-konceptet”, utan vräker på med på tok för mycket alkohol, cannabis, amfetamin eller vad det nu kan tänkas att men använder för stimulantia.
  ”För lite och för mycket skämmer allt” säger man i svenska Finland. För mycket droger är inte bra. För lite droger är heller inte bra, tycker jag.:)
  Försåvitt man inte har fullt ös på de kroppsegna drogerna, förstås. Då behöver man ju inte rekrytera några utifrån. Billigt och legalt! 🙂
  Visste du förresten att alla förekommande droger har en motsvarande receptor i hjärnan? T o m Angel dust?
  Ha det gott, Lillasyster Kanin!

 3. agapanthus skriver:

  Och trädgårdsmästare 😀

 4. Sam Zodiac skriver:

  Jaså, ni har också fullt påslag av må bra-hormoner? Man

  får gratulera! 😀

 5. Lillasyster Kanin skriver:

  Ja, de kroppsegna drogerna kan det vara drag i, tänk bara när man blir så där rusigt lyckligt galen. Det är kanske tur både för en själv och för omgivningen att man inte kan styra doseringen. Det ska förstås vara lite upp och ner. Balans, balans…
  Dirigenterna mår bra för att de har kontroll, deras arbete är lustfyllt eftersom de älskar musik och de får också njuta av den. Helt i linje med dina tankar kring detta alltså. Kanske ungefär detsamma för trädgårdsmästare, om det inte vore för ohyran 🙂
  Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s