Dagens Akiyoshi


”Forests”

Diamonds appear to be different in lightness, though they are the same in luminance gradient. This illusion is called ”shaded diamonds”.

Copyright Akiyoshi Kitaoka 2010 (January 5)

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, 2010-tal, Akiyoshi, Forskning, Hjärnan, Illusioner, Kitaoka, Kuriosa, Ormar, Perception, Prof. Akiyoshi, Psykologi, Underhållning, Varseblivning, Vetenskap och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens Akiyoshi

  1. Znogge skriver:

    Ja, verkligen. Våra ögon är väldig lättlurade…

  2. Sam Zodiac skriver:

    Ja, de är ju det, liksom våra övriga sinnen.. Vi är lite grand som svarta lådor med fem olika inportar, hehe.. Elektriska signaler som omvandlas för att ge oss en förnimmelse av smak, hörsel, syn etc. Och allt detta filtreras genom subjektiva minnesbilder som ger oss associationer, vilket påverkar vår tolkning av det vi ser, hör o s v..
    Undrar just hur verkligheten EGENTLIGEN gestaltar sig..?
    Catfish

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s