Dagens ordspråk…

…är en s k wellerism. Enligt Livet.se/ord kännetecknas dessa ordstäv av följande:

wellerismer.jpg

”Att hänga mig det vore allt det sista jag skulle göra, sa gubben.”

hang2.gif

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Allmänbildning, Citat, Dagens ordspråk, Humor. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dagens ordspråk…

 1. geddfish skriver:

  Haha. Sam, kan du svara på frågan om ”ohängd”? Intressant, va? Min ohängde bror t.e.x. (fast jag har ingen bror, därför kan jag skriva så…) Kram!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Bra fråga, geddfish! 😀 Betydelsen torde ju vara ungefär ouppfostrad, ohyfsad, skamlös, fräck, oförskämd, vanartig, lymmelaktig och liknande, och då borde väl begreppet ”ohängd” syfta på att vederbörande egentligen borde avrättas, men att domen av någon anledning ännu inte hunnit verkställas, eller hur? Aningen makabert uttryck.
  Kram!

 3. Miss Terious skriver:

  Samma här! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s