I en röd liten stuga…

Mitt nya hem i Eksta, omgivet av frodig grönska

Tillbaka till Eksta igen!

Jaha, då var Havdhems-eran över, verkar det som. I och med att Försäkringskassan påstod att jag aldrig skickat in en ny ansökan om bostadstillägg i samband med flytten till Havdhem (vilket jag faktiskt gjorde!), så blev det lite besvärligt att med min sjukersättning (förr kallad förtidspension) på 6 600 betala mer än hyran á 5000 kronor/mån i det gula huset nedanför kvarnen i Havdhem. Och eftersom FK tog ETT HALVÅR på sig att slutligen ge mig ett nytt bostadstillägg, blev det inte mycket pengar över att betala elen med.

I akt och mening att överleva, fick jag ta kontakt med soc och låna pengar av dem, vilka de naturligtvis genast tog tillbaka när mitt retroaktiva bostadstillägg kom. Och om jag inte hade skrivit på ett papper där jag gick med på detta, hade jag inte fått något lån.

Så när äntligen mina 22 000 bagis kom, roffade soc åt sig hälften och efter det att jag betalat nya hyran samt 3000 i skulder för bränsle jag kritsat i vintras m m, återstod inte mycket annat än att köpa livsmedel för resten.

Nu hade ju jag i min enfald trott att soc betalat HELA den skuld som dittills hade uppstått hos GEAB, det giriga elbolaget här på ön, men icke sa Nicke! Kvar återstod en substansiell skuld på c:a 6000 kr, vilket jag bittert fick erfara när en delgivningskvinna besökte mig.

Inför hotet att få elen avstängd, tvingades jag retirera till ett betydligt billigare boende hos ett kompispar i Eksta, som på sin tomt har stugan på bilden. Mindre och lättare uppvärmd, men med föga plats för det halva länsbibliotek jag släpar med mig vid varje flytt!

Nåja, ont krut förgås inte så lätt, som bekant, så jag lär väl överleva, trots allt…

Vet du förresten varifrån uttrycket ”Ont krut etc..” kommer..? (Undrar om jag inte bloggat om det tidigare? Hittar dock inget när jag söker i bloggen…)

Man kan ju med fog fråga sig -Vad f-n ÄR ”ont krut”, egentligen..? Krut som blivit blött, eller..?
Nej, det rör sig helt enkelt om en språklig missuppfattning med anor i 30-åriga kriget, om jag minns rätt. På tyska finns ett ordspråk som lyder: ”Unkraut vergeht nicht” och som i ordagrann översättning torde bli: ”Ogräs förgås inte”. Tyskarna snackar alltså inte om ogräs, utan om o-kål. Kraut är ju kål på tyska.

I morgon kommer mina yngsta söner Birk och Leon hit för första gången. Det ska bli kul!

P S 1

Kommunicerade nyss med deras storebror Joel och fick det glädjande beskedet att även han dyker upp i morgon!

P S 2

Om någon till äventyrs undrar vad som hände med Snap, så kan jag meddela att han dessvärre inte kunde följa med till Eksta. Numera har han istället fått ett nytt hem hos en tjej i bostadsområdet Terra Nova i Visby. Hoppas han trivs!

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2010-tal, 2012, ADHD, Allmänbildning, Barn, Birk, Egoorienterat, Ekonomi, Eksta, Etymologi, Fadäser, Familj, Förändring, Förtretligheter, Foto, Gnäll, Gotland, Grannar, Havdhem, Irritationsmoment, Joel, Katter, Kunskap, Kuriosa, Leon, Livet, Midi, Mini, Mobilbilder, Naturen, Naturscenerier, Neo, Ordspråk, Pengar, Snap, Sommar, Vardag, Vänner och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s