-Har et vare fejt..?


..är en fråga man kan råka ut för i den finländska, svenskspråkiga staden Närpes, sju mil söder om Vasa. Den kanske inte så finkänsliga frågan lyder i svensk översättning: -Har du blivit tjock..?, men Närpesborna är oftast uppriktiga och föga förtjusta i att spela det sociala spelet, verkar det som. En slags samhällelig Aspberger, skulle man nästan kunna säga. Men jag håller med den av mina bekanta som en gång kläckte ur sig: -Det vore bra om hela världen vore Aspberger. Då skulle man slippa undra om folk ljuger, eller ej! 😀

För att du lätt ska kunna ta reda på huruvida din egen vikt håller sig inom de ramar som anses vara normala, har jag i marginalen lagt ut en BMI-widget, med vars hjälp du snabbt kan kolla detta.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Danny, Egoorienterat, Livet, Sabina och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till -Har et vare fejt..?

  1. Znogge skriver:

    På ett vis ganska så befriande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s