Minne från förr

There used to be a railroad on the island, but it was scrapped during the ’60s

Numera huserar en loppmarknad i det som förr var stationsbyggnaden i Havdhem. Till höger på den skamfilade skylten framgår att stationsbyggnaden ligger 27 m ö h. Till vänster att avståndet till Visby via den numera upprivna järnvägsrälsen var dryga sex mil.

Nowadays there is a flea market in the former station building in Havdhem. On the timeworn sign, one can see that the altitude is 27 meters above the sea level and that the distance to Visby (main city on the isle) is  64 kilometers.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Arkitektur, Egoorienterat, Förändring, Foto, Gotland, Havdhem, Kommunikation, Kultur, Mobilbilder, Tåg, Visby och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Minne från förr

 1. Znogge skriver:

  Läge för en ommålning kanske? Om man inte vill att det ska förfalla helt…

 2. Sam Zodiac skriver:

  Exakt, Znogge..! Om ”turistkommunen” Gotland hade haft några framsynta personer i ev thinktanks samt i beslutsfattande positioner, så kunde man kanske kunna fixa fram en fond som skulle täcka materialkostnaderna vid uppsnyggningar av byggnader med allmänintresse? Jag är rätt säker på att individer med hjärtat hembygden ställer upp och hjälper ev privata ägare med ideell arbetskraft.
  Eller vad tror du..?

 3. Znogge skriver:

  Jo, det tror jag! Det finns många som är beredda att ställa upp när det väl gäller! Märkligt att ingen tar tag i det…

 4. madonnan skriver:

  Behöver verkligen renoveras, t o m hål i väggen… 🙄

 5. Sam Zodiac skriver:

  Har snackat med killen som äger stället. Tydligen har han planer på att så småningom renovera hela stationshuset och få det att se ut som det en gång gjorde under dess storhetstid. Men då måste en del saknat material anskaffas först. Om han målar NU, så måste det ju i alla fall målas om sedan, efter renoveringen, menar han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s