Månadens soltecken – Oxen/Taurus/Tjuren

Idag gick Solen in i Tjuren/Taurus, eller Oxens tecken. Jordmänniskor, som Oxar är, liksom Jungfrur och Stenbockar, upplever Livet primärt genom sina fysiska sinnen.

Tidigare idag gick Solen Tjurens/Oxens tecken-
eller Taurus, som det heter på latin.

Tjuren (Oxen) 21 april-21 maj

Ingen kastrat

Fast vi vanligen kallar detta astrologiska soltecken för Oxen, finns det enligt min mening skäl att istället använda samma beteckning som engelskan, latinet (Taurus) och t ex danskan, d v s Tjuren.
En Oxe är en kastrerad tjur och det finns sannerligen ingenting kastrerat över en person som är född under den här perioden på året! Tvärtom gillar de det fysiska livets goda; äta gott, dricka gott och, inte minst, älska gott! Lust- och viljeprinciperna är mycket starka hos Tjuren.

Fysisk njutningsmänniska

Solen befinner sig i Tjurens tecken ungefärligen mellan 21 april och 21 maj, viss avvikelse kan förekomma. Tjuren är det första jordtecken och även det första fasta tecknet. Jorden gör att de som är födda i detta tecken kan sägas uppfatta livet i första hand genom sina konkreta sinnesförnimmelser som t ex känsel, beröring etc. Planeten Venus styr tecknet och den står bland annat för attraktion, kärlek och njutningsfull vällevnad. Tjurarna har i regel ett också ett utpräglat sinne för det vackra i tillvaron, de är ofta sanna esteter. Dessutom besitter de vanligtvis en stark känsla för vad som har kvalité.

Ståndaktig och enveten

”Envis som en oxe” heter det ju i ett talesätt och envisheten kännetecknar verkligen dem som är födda i detta tecken. Ibland kan man tala om ren halsstarrighet, eftersom de ofta är mycket obenägna att ändra åsikt om något när de väl har bildat en sådan. ”Slowly but surely” är ett annat talesätt som beskriver Tjurens sätt att avancera här i livet. Må så vara att det ibland kan ta dem lång tid att ”köra in nya program”, men när de väl har gjort det, sitter de som berget! Koncentration, tålamod och stabilitet är nyckelord för det fasta tecknet

Bevararen

Den typiske Tjuren har oftast en konservativ inställning till saker och ting och gillar lugn och ro (Tjuren Ferdinand) samt kan sägas vara en zodiakens Bevarare, som inte ser med speciellt blida ögon på förändringar. Om en Tjur har många planeter i Tvillingarna eller något annat föränderligt tecken, modifieras förstås det här draget.
Medan de ledande tecknen (Vädur, Kräfta, Våg och Stenbock) har till uppgift att igångsätta nya projekt, är Tjurens och övriga fasta teckens (Lejonet, Skorpionen och Vattumannen) roll att konsolidera verksamheten och de föränderliga tecknen (Tvillingarna, Jungfrun, Skytten och Fiskarna) ska sedan se till att processen inte stagnerar, utan reformeras och uppdateras för att kunna fortlöpa så länge detta behövs.

God fysik, tankekraft och pengar

Tjuren har vanligen en mycket stark fysik, god uthållighet och tålamod samt en mycket kraftfull förmåga att koncentrera sina tankar och sin vilja på det han/hon föresatt sig. Pengar samt övriga materiella frågor kan uppta mycket av deras tid och ansträngning (Karl Marx, som var född den 5 maj 1818, skrev ju ”Das Kapital”) och de återfinns inte sällan inom bankvärlden eller jordbruket. Inom jordbruket finns kanske inte alltid så mycket pengar att hämta nuförtiden, men många i det här jordtecknet kan inte avhålla sig från att leva nära myllan och få sin försörjning genom den.

Musiktecknet

Fysiskt styr Tjuren över halsen och öronen. Och eftersom det av många anses vara det främsta musiktecknet, så är det ju logiskt att öronen är med i bilden. :)
Bing Crosby, Cher, Duke Ellington, Billy Joel, Enya, Fats Domino och Tom Jones- Tjuren från Wales är några exempel på framgångsrika och något så när nydanande Tjurar inom musiken.

Tecknet Tjuren/Oxen styrs av planeten Venus, liksom Libra, Vågen. (Hittills, i varje fall)  Venus asoccieras med grundämnet koppar)

Klicka för en engelsk sida med ålderdomligt utseende, men dock späckad med astrologiska fakta om tecknet.

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Astrologi, Birk, Familj, Jordelementet, Psykologi, Solen, Tjuren/Oxen, Väduren, Vetenskap, Zodiaken och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s