Ville i Åbo vill legalisera

En initiativrik ung man i den finska staden Åbo (Turku) ämnar starta en namninsamling för att legalisera konsumtion av cannabis. Den handlingskraftige mannen heter Ville Haikonen  och studerar i Åbo. Han använder sig  av lagen om medborgarmotioner som trädde i kraft i och med mars månads ingång.

Enligt denna nya lag är den finska riksdagen skyldig att behandla motioner som samlat ett minimum av 50 000 namnunderskrifter. Haikonen argumenterar främst för att  hälsoskäl ska utgöra en motivering till att cannabis bör legaliseras.

Han vill att drogen ska få samma status som andra beskattningsbara lyxvaror som t ex tobak och alkohol, rapporterar finska YLE.

Länk för eventuella finskspråkiga besökare:

Kannabis halutaan lailliseksi

Om Sam Zodiac

Jag är 64 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Storstockholm sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i närbelägna Gamla Stan med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s