Joshua fought the battle…

... of Jericho and the walls came a tumbling down..” heter det ju i Elvislåten. Men Joshua var inte inblandad när Visbys stolthet -den kulturhistoriskt viktiga och världsarvsklassade ringmuren- rasade i går kväll. Istället misstänker man att tjälen i kombination med felaktiga lagningar är boven i dramat. -Det här var största raset på minst 60 år, berättar Gun Westholm, förste antikvarie på Gotlands museum.

Klicka!

Länkar:

Här rasar ringmuren i Visby ihop till stenhög

Fler delar av Visby ringmur kan rasa

Del av Visby ringmur rasade (DN)

Del av Visby ringmur rasade

Delar av ringmuren i Visby rasade ner

Solig Visbymorgon- kors i taket!

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2010-tal, 2012, Aftonbladet, Allmänbildning, Arkitektur, Ålderdom, Dagens Nyheter, Elvis Presley, Expressen, Fadäser, Förändring, Gotland, Historia, Informationsåldern, Internet, Journalistik, Kultur, Kuriosa, Livet, Medeltiden, Musik, Nutidshistoria, Nyheter, Radio, SR, Tidningar, Våren, Vinyl, Visby, Visby ringmur, WebbMedia och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Joshua fought the battle…

  1. Znogge skriver:

    Läste om det ja. Hoppas det går att laga på ett betryggande sätt.

  2. Sam Zodiac skriver:

    Det tror jag nog att de MÅSTE göra. I alla fall om de vill få sponsring från det internationella samfundet 😉 Det handlar ju om en mur som är Världsarvsklassad, s s v.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s