Nya sessan Estelles horoskop

Mycket Firre blev det i den kungliga kartan!

Sedan en påtagligt rörd Daniel Westling vid en presskonferens kl 07-00 deklarerat att Sverige begåvats med en nyfödd prinsessa. Hans gemål Kronprinsessan Victoria nedkom med guldklimpen kl 04.26 i morse och i och med att exakt födelsetid var känd, blev det fritt fram för alla hugade astrologer sätta tänderna i det nya kungliga horoskopet.

Många planeter ligger i Fiskarnas tecken. Solen, förstås, eftersom nya sessan ”är född i Fiskarnas tecken”, men även Månen (känsloliv), Merkurius (tänkande) och Chiron (självhealing) ligger i Fiskarna tillsammans med Neptunus (fantasi, inlevelse), som ju styr tecknet och därför är optimalt stark just där.

Många harmoniska aspekter
Konjunktionen (när två planeter ligger tätt ihop) mellan Solen och Neptunus är intressant, eftersom dessa individer i något avseende torde skilja sig från de flesta andra. Kanske de är idealistiska och drömmande eller mer eller mindre ego-lösa. Såväl gudomlig inspiration som en viss benägenhet till självbedrägeri kan förekomma. I den unga prinsessans horoskop finns emellertid en uppsjö av understödjande aspekter, så jag tror inte att de mera negativa Neptunusdragen kommer till uttryck i det här fallet.

Gott karma
Om du kollar rutmönstret här ovan, så ser du snabbt att de blå trianglarna ( s k trigoner-cirkeln är delad på tre lika stora delar, 120°) överväger. Det är ett gott tecken, som tyder på att den lilla sessan har uppfört sig väl i tidigare liv och nu belönas med att födas in i en gynnsam livssituation med god behållning på det andliga bankkontot, s a s. De enda orosmolnen i rutmönstret utgörs av de ilsket rödfärgade (mera problematiska) aspekterna som t ex oppositionerna mellan Mars och Månen/Merkurius. Mer om detta senare.

Slowly but surely
Planeten Venus (det man attraheras av) ligger i Väduren, vilket medför att hon generellt sett kommer att gilla action. Något spännande ska helst hända hela tiden. Utvecklingsplaneten Jupiter ligger i Oxen/Tjuren, vilket brukar betyda goda ekonomiska omständigheter (you bet!) men en aning långsam utveckling; slowly but surely, typ.

Olika hussystem
Det förinställda hussystemet på Astro.com, där jag ställt horoskopet, är Placidus, vilket medför att de 12 s k husen (livsområdena) i horoskopet blir olika stora. (Första huset börjar nedanför ascendenten. Sedan följer de övriga i motsols ordning, så i det här horoskopet ligger t ex planeten Mars (beteende, aggressioner) i Jungfrun i 8:e huset, mitt emot Månen och Merkurius i 2:a huset) Ursprungligen omfattade alla hus 30° och var alltså lika stora (s k equal houses). Nu påstås det att om planeter byter hus när man byter hussystem i horoskopet, så ska de funka lika bra i vilket fall, vare sig de hamnar i andra eller tredje huset, t ex.

God ekonomi
I nya sessans horoskop är det just 2:a huset (Oxens/Tjurens, som är byst med planeter. Det tyder på avsevärd rikedom på det materiella planet och en myckenhet av inre resurser att tillgå på det psykologiska planet. Att medlemmar av kungahuset knappast plågas av några ekonomiska prolem, torde vara uppenbart, men vad händer om vi istället för Placidus byter till det hederliga gamla hussystemet med lika stora hus? (Se horoskopet underst i inlägget!)

Kommunikativ och pratsam..?
Jo, då hamnar plötsligt merparten av planeterna istället i tredje huset, vilket skulle ge en synnerligen kommunikativ och meddelsam person. En våt dröm för alla skvallertidningsjournalisterna, alltså.
Vad som möjligen talar emot detta är det faktum att MC:n (yrke, karriär, självuppfattning) ligger i Skorpionens hemlighetsfulla tecken, vilket gör att den nyaste medlemmen av kungahuset säkerligen kommer att sila snacket, trots allt. I synnerhet som ansvars- och pliktplaneten Saturnus aspekterar hennes Neptunus, Sol och Chiron. Det tyder på att hon sannolikt kommer att drillas ganska hårt med syfte att lära henne ”rätt sätt” att umgås med medierna på.

Spontan och impulsiv
Det kanske kan behövas, med tanke på att hennes personlighet är Skyttens, eftersom hennes ascendent ligger i det tecknet. Och Skyttarna är kända för att vara spontana och impulsiva och att ibland kunna låta tungan slinta och därmed säga för mycket eller kanske göra mer eller mindre taktlösa uttalanden. Äventyrslusta och utlandsförankring antyds också här.

Hetsporre..?
Vad som möjligen kan vara en smula bekymmersamt för dem som kommer att befinna sig i prinsessans närhet under uppväxten, kan vara den opposition (mittemot-vinkel) som jag nämnde tidigare, den mellan Mars å ena sidan och Merkurius/Månen å andra. Det kan nämligen resultera i ett tämligen hetsigt, kungligt humör. Förhoppningsvis något hon lär sig hålla i schack med hjälp av disciplinläraren Saturnus, som alltså ligger i gynnsam aspekt till Solen. Saturnus står även för uthållighet, auktoritet och makt, så möjligen får vi ställa in oss på att monarkin blir kvar ytterligare en tid..?

Godhjärtad samarit
Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Sverige idag begåvats med en medkännande, ömsint och inlevelsefull liten sessa (som förmodligen kommer att ägna sig åt välgörenhet och värna om samhällets olycksbarn i sann Fisk-anda). Humor, optimism och upptäckarlusta (Skyttenascendenten) ger också ett gott, om än något eldfängt temperament.

Analytisk och kulturintresserad
Försiktighet och analytiskt, pragmatiskt agerande med visst inslag av servicemindedness ( Mars i Jungfrun), äventyrslust, våghalsiget och håg för fysiska aktiviteter (Venus i Väduren), uppskattning av konst och/eller musik samt ev intresse för existensiella frågor (Sol, Måne och Merkurius i Fiskarna) är faktorer som kännetecknar Sveriges nyaste tronföljare.

Fiskarna är zodiakens 12:e och sista tecken- Livsläxan är ”att släppa taget”.

Jag har visserligen i horoskopet här ovanför inkluderat somliga faktorer som vanligen inte återfinns i födelsehoroskop som t ex Eros, Amor etc), men jag går inte närmare in på tolkningar av dessa. Nedanför har jag lagt in ett horoskop med lika stora hus, så att du kan jämföra.

Lotta Rannevid heter tydligen en astrologkollega på Stjärnspäckat.Hon kommer sannolikt inte att hetsa fram ett skissartat och ofullständigt horoskop (som jag gjort här), utan ta mera tid på sig. Titta gärna in på hennes sajt och komplettera med hennes tolkningar!

För dig som gillar att frossa i den smått hysteriska glädjen över den nyfödda lilla prinsessan, så har du en länk här, med intervjuer med representanter för svenska folket, studiopanel med spekulationer och morphing och gu’ vet vad…!

Horoskopet med lika stora hus

P S

Som kuriosa kan nämnas att min mångåriga bloggkollega Madonnan faktiskt var bland de första på plan att rapportera om den förestående nedkomsten. Där har skvallerpressen gått miste om en stor talang, hehe…

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2010-tal, 2012, Aftonbladet, Allmänbildning, Ascendenten, Astro.com, Astrologi, Barn, Bloggning, Familj, Förändring, Förutsägelser, Fiskarna, Horoskop, Informationsåldern, Internet, Jungfrun, Jupiter, Känslor, Kärlek, Kuriosa, Livet, Lycka, Mars, Månen, MC, Nutidshistoria, Nyheter, Planeter, Saturnus, Skorpionen, Skytten, Solna, Sverige, Tidningar, Tjuren/Oxen, Underhållning, Väduren, Venus, WebbMedia och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nya sessan Estelles horoskop

 1. Znogge skriver:

  visst var han rörd och inte så där medfött stram som kungligheter kan vara. Nej, den här sessan får nog en bra uppväxt!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Så går det när man negligerar stalltips, hehe…
  wink

 3. horoskop skriver:

  Good blog! I have found here much useful information for yourself and would like to thank you for done by work.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s