Snodda..!!

Picassos "Kvinnoansikte"(olja på canvas) stals från ett museum i Aten igår morse.

Smaken är ju som bekant som baken, d v s delad, liksom Picassos kvinnoskalle här ovan. Nu har jag visserligen respekt för salig Pablos politiska ställningstaganden, men jag kan inte med bästa vilja i världen påstå att jag hör till hans fans när det gäller Picassos digra konstproduktion.

Gåva till grekiska folket

Hur som helst- igår stals detta konstverk, som han förfärdigade 1939 och skänkte till Greklands folk tio år senare för att hylla dess insatser i motståndet mot nazismen under kriget.

Också den här skissen av 1500-talskonstnären Moncalvo blev stulen igår.

”Okända verk”-utställning

Tavlan hängde i Grekiska Nationalmuséet, som just avslutade en utställning av okända verk med deltagande av namnkunniga artister som Dürer och Rembrandt. Tjuven/tjuvarna behövde dock inte förta sig alltför mycket.

Vaktstyrkan i strejk

Hela vaktstyrkan, sånär som på en man, hade nämligen gått i strejk (!) för att manifestera sitt missnöje med de åtstramningar den grekiska ekonomins läge medför.
Förövaren/-na satte igång stöldlarm som en avledande manöver och kunde därefter genomföra kuppen relativt ostört.

Skisser stals

Vid stöldtillfället försvann även två skisser; en av Piet Mondrian från 1905, föreställande en väderkvarn invid en flod, samt en av den italienske 1500-talsmålaren Guglielmo Caccia, även känd som Il Moncalvo.

Samtliga tavlor hade skurits ut ur sina ramar och konsttjuven tappade en av dem vid sin flykt från muséet- en landskapsmålning av Mondrian.

Värdet av det som stals uppskattas till cirka 50 miljoner kronor. Polisen har inte uteslutit möjligheten av att detta var ett insiderjobb.

Länk:

Picasso painting stolen from Greek gallery

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1500-tal, 1900-tal, 1930-tal, 1940-tal, 2010-tal, Albrecht Dürer, Allmänbildning, BBC, Egoorienterat, Förvånande, Grekland, Konst, Kriminalitet, Kultur, Kuriosa, Livet, Måleri, Målning, Nutidshistoria, Nyheter, Pengar, Picasso, Piet Mondrian, Reuters, WebbMedia och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snodda..!!

  1. Roberth Jakobw Roberth Jakobsson skriver:

    Ha ha, Pablo den störda dåren! För det första så delar jag hans politiska åsikter, men sedan skiljs våra åsikter om i för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s