Glöm inte radion!

När jag växte upp under 1950-talet var radion det allenarådande mediet- allt som fanns, helt enkelt! Alla lyssnade på den enda SR-kanalen som fanns, nuvarande P1 och lät sig undfägnas med Dagens Dikt, Musik till arbetet, Dagens marsch, Mannen i svart, Dagens eko osv, osv…..

Idag är situationen en helt annan. Internet, TV, DVD, Videospel med egna konsoller och gu’vet vad..

Men lite synd är det kanske att aldrig kolla utbudet på Ettan, den gamle trotjänaren i etern! Ta t ex det här högintressanta programmet i Kropp och själ-serien som sändes härom dagen…

Möt Johan- en kille med flera diagnoser, vars enda fungerande medicin är cannabis

(Klicka på bilden, så startar radioinslaget)

(Klicka för att höra Lars Terenius)

Bland det intressanta innehållet märks en omständighet som vi inte direkt är bortskämda med här i Sverige när det gäller drogdebatten, nämligen att en medicinsk auktoritet, beroendeforskaren Lars Terenius, klart deklarerar att alkohol som drog betraktat är betydligt farligare än cannabis. Självklart, egentligen, för den som är något så när insatt i frågan, men förmodligen en obehaglig, överraskande sanning för många.


Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, 2010-tal, Alkohol, Ändrade medvetenhetstillstånd, Beroende, Cannabis, Desinformation, Drogdebatten, Droger, Farmakologi, Förändring, Förbud, Forskning, Hallucinogener, Hasch, Heroin, Historia, Ideologier, Informationsåldern, Insiktsfullt, Internet, Journalistik, Kokain, Kommunikation, Kontrollsamhället, Kunskap, Lagar, Legalisering, Livet, Manipulationer, Marijuana, Media, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Nutidshistoria, Nyheter, Opiater, Opinionsbildning, Politik, Psykedelika, Psykologi, SVT, Tänkvärt, Teorier, Tobak, TV, Upptäckter, Utbildning, Vardag, Välbefinnande, Video och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Glöm inte radion!

 1. Singoalla skriver:

  Intressant!

  För vilka anser du att det är en förmodad obehaglig sanning?

  • Sam Zodiac skriver:

   Hej, Singoalla! 🙂

   För alla dem som är beroende av att ”auktoriteter” ska säga sanningar, eftersom de inte orkar/kan tänka analytiskt själva.
   Det blev en massa gnöl bland s k vanligt folk (läs okunniga om drogfrågan) när auktoriteten Kofi Annan uttalade sig för legalisering för inte så länge sedan.

   Nästan så att man assoccierar till Hoola Bandola Band och ”Vem kan man lita på?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s