Dagens retro-repro 9 sept 2010

Min pappa Calle Christiansson

Farsan föddes mittemot Melkers korvfabrik (Falukorven) i Hälsingberg strax utanför Falun den 4 april 1903, så när cancer i bukspottkörteln tvingade honom att checka ut på Falu lasarett 1980, hade han upplevt två världskrig och en våldsamt expansiv teknisk utveckling. George och Orville Wright hade ju precis fått sitt första flygplan  att lyfta samma år som min far föddes! När han lämnade jämmerdalen var rymdresor vardagsmat!


Farsan började sitt yrkesliv som som 14-årig traversförare vid järnverket i Främby utanför Falun. Men de hårda tiderna gjorde att man i egenskap av ung man från arbetarklassen var tvungen att vara flexibel diversearbetare för att klara ekonomin. Farsan jobbade som bl a som bonddräng, kolmilare och vägbyggare under depressionen på 1930-talet.

Calle Christiansson, skogsarbetare

En matrast i skogen

Men allt var inte bara slit och släp på bondgårdar, AK:s
vägbyggen, i skogen och i gruvorna. Ibland var det också…


En av farsans absoluta favoritlåtar


Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1900-tal, Allmänbildning, Astrologi, Barn, Bilar, Bussar, Cancer, Dalarna, Egoorienterat, Familj, Fordon, Icke-religion, Intressen, Kunskap, Litteratur, Livet, Livsåskådning, Nostalgi, Pappa Calle, Politik, Revolutionärt, Säter, Skoda, Spiritualism, Sverige, Vänsterpartiet, Vålängarna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens retro-repro 9 sept 2010

  1. Stalker skriver:

    Mer kuriosa tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s