Dagens retro-repro 7 sept 2010

Instamaticfoto av Yours Truly vid egeninköpt Chevrolet Biscayne av 1960 års modell


Foto: Prädd

Året kan ha varit 1973… Priset på Chevan var 50 bagis (!) OK, visst hade den brunnit invändigt, (jag fick aldrig in något vettigt innertak i den), den var avställd och föremål för en rättstvist, så att jag fick anlita all min diplomati och vältalighet för att få loss den, men det gick till sist. Och visst kostade det mig strax under tusenlappen att få den körklar, men det var det värt!

Jag glömmer aldrig när jag för första körde hem den från verkstaden på grusvägarna i södra Dalarna och min blick föll på hastighetsmätaren i den cockpit-liknande inredningen. Hastighetsvisaren stod på 110 och det kändes inte!

Det är lätt att bli fartblind i stora, komfortabla jänkare! 😀

Om Sam Zodiac

Jag är 64 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Storstockholm sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i närbelägna Gamla Stan med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 1960-tal, 1970-tal, Allmänbildning, Amerikanare, Bilar, Biscayne, Bloggning, Chevrolet, Egoorienterat, Förvånande, Fordon, Foto, Kuriosa, Livet, Motor, Nostalgi, Pengar, Prädd, Säter, Snö, Vardag, Välbefinnande, Vänner, Vålängarna, Vinter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens retro-repro 7 sept 2010

 1. TOMMY KARLSSON skriver:

  RIGTIGT KUL ATT LÄSA,NOSTALGI NÄR DEN ÄR SOM BÄST MED FOTO FRÅN TIDEN.KÖPTE SJÄLV EN BEL AIR 60 I STOCKHOLM 1984 FÖR 6500 KR. HITTA DEN I GULA TIDNIGEN.BILEN GICK INTE SÅ SVEMPA BÄRGA DEN TILL ARBOGA FÖR 1500 KR .DET FÖRSTA JAG GJORDE VAR ATT KASTA UR 6 CYL. MM MM .TOMMY KARLSSON. KÖPING

 2. Sam Zodiac skriver:

  …och stoppade dit en V8:a istället, förstås..? 😉
  Skulle vara kul att se en bild av slutresultatet!
  Om du vill skicka den, så hittar du min e-mailadress till höger på bloggens förstasida.
  Tack för kommentaren, Tommy! 🙂

  Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s