Dagens Illusion 22 aug 2010

 

Vem förvandlas Albert till om du kisar/backar från skärmen..?

 

Vid Massachusettes Institute of Technology (MIT) finns en forskningsavdelning som heter Computational Visual Cognition Laboratory. Där arbetar man med att försöka förstå hur  det går till när visuella intryck processas i cortex.
Ovan har vi ett exempel på hur en s k hybridbild fungerar. Två bilder med olika frekvenser läggs ovanpå varandra och kan då ge upphov till två helt oliga synintryck, beroende på vilken av bildens frekvenser man fokuserar på.

Förmodligen har du inga som helst svårigheter att se Albert Einsteins porträtt vid en första anblick. Men vad händer om du ställer dig ett par meter från skärmen och betraktar bilden..? 🙂

Om Sam Zodiac

Jag är 64 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Storstockholm sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i närbelägna Gamla Stan med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2010-tal, Albert Einstein, Allmänbildning, Bildgåtor, Experiment, Forskning, Hjärnan, Illusioner, Informationsåldern, Kändisar, Kuriosa, Livet, Perception, Psykologi, Synvillor, Underhållning, Varseblivning, Vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s