Och vad gör Juri, då…?

Juri Fedotov är numera högsta hönset för FN-
organet UNODC (UN Office of Drugs and Crime)

Juri Fedotov, UNODC

Många farhågor omgärdar Fedotovs tillträde på UNODC-tronen

Vad kan det tänkas innebära för FN:s framtida drogpolitik..?
Legaliseringsförespråkarna ä märkbart irriterade. Av, för dom, naturliga skäl vill de ju inte ha någon som inte lyssnar till deras pip(a).” skriver Admin2 skadeglatt på ActNows hemsida.
Men frågan är ju egentligen efter vems pipa Juri Fedotov kommer att dansa när han nu lämnar sin post som Rysslands ambassadör i Storbritannien för att istället bestiga tronen som UNODC-tsar? (Han efterträder Antonio Maria Costa på posten i Wien, där UNODC:s huvudkontor ligger)

”A giant leap backwards…” suckar man på Transformbloggen, och när jag tar del av argumentationen, förstår jag synpunkten. Ryssland är inte direkt välbekant för sin humanism och effektivitet i drogbehandlingshänseende, precis…

Ryska myndigheter hardragit på sig mördande internationell kritik för sin politik när det gäller att behandla drogberoende. ”Behandlingen” består nästan uteslutande i att utsätta de beroende för abstinens. Terapier för opiat-ersättning (metadon, Subutex etc..) som är en vanligt förekommande åtgärd i större delen av världen, är ett i det närmaste okänt fenomen i Ryssland, där den typen av behandling är illegal och resulterar i fängelsestraff om den upptäcks!
Enligt Transform-bloggen har vissa ryska läkare som förespråkat metadon-terapi i skadelindrande program, blivit trakasserade för dessa sina insatser i humanismens tjänst!

Ja, som sagt, det finns en hel del farhågor kring den här utnämningen. Men det vore ju synd att måla fan på väggen innan man sett hur f d kamrat Fedotov agerar på sin nya post, eller hur..? Vi kan ju börja med att kolla upp hans respons på konferensen som den här pressreleasen från det egna kontoret handlar om..? 😀

Och avslutningsvis kör vi den här rullen, som kanske de ryska myndigheterna m fl skulle titta lite närmare på:

Länkar:

http://actnow.nu/artiklar/1-nyheter/3414-ny-chef-utsedd-foer-unodc

http://www.un.org/News/Press/docs/2010/sga1251.doc.htm

http://transform-drugs.blogspot.com/2010/07/giant-leap-backwards-as-ban-ki-moon.html

http://www.svenskabrukarforeningen.se/

http://www.unis.unvienna.org/unis/en/pressrels/2010/unisinf378.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Yuri_Fedotov

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i Förändring, Kontrollsamhället, Kunskap, Livet, Narkotikapolitik, Nutidshistoria, Politik och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Och vad gör Juri, då…?

  1. Amlor skriver:

    Ryssland är inte direkt känt för sin empati. Abstinensbehandling – huga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s