God made grass… and cancer cure!

Något knarkkrigarna inte är speciellt intresserade av, är att jämföra alkohol med cannabis. Skälen till detta är ganska uppenbara. Medan alkoholen vid hög konsumtion åstadkommer stora kroppsliga skador och många dödsfall som direkt eller indirekt kan tillskrivas drogen, saknas motsvarande siffror för cannabisen!

Ett annat skäl till knarkkrigarnas ovilja att föra den här typen av resonemang, är att alkoholen kostar oss otroligt stora summor i form av alkoholrelaterad sjukdomsvård, rehabilitering, arbetskraftsbortfall, kostnader för rättsväsendet etc, etc…
Det samhället vinner på den högt beskattade alkoholen, förlorar vi på dessa utgifter och mera därtill.

Cannabisen orsakar å andra sidan nästan inga av dessa offentliga kostnader, så där skulle den skatt samhället får in kunna användas till nyttigare saker än att behöva reparera drogens skadeverkningar.

Marijuana leaf

När det gäller cannabisens påstådda skadeverkningar, så kan knarkkrigaren på sin höjd börja hojta om cannabispsykoser, men dessa drabbar en liten minoritet av dem som provar hasch eller annan cannabis och förutsätter att det hos den drabbade individen redan finns en latent patologi, vilket innebär att psykosen i alla fall med stor sannolikhet förr eller senare skulle ha utlösts av någon annan katalysator.

Knarkkrigarna kommer ofta med anspelningar på att motståndare själva ”knarkar”. Detta är naturligtvis ett försök att misstänkliggöra reformivraren, så att det ska framstå som att personen ifråga propagerar ”i egen sak” och bara vill förändra lagarna för att själv få jämn tillgång till droger och knarka av hjärtans lust.

Visst kan det i den enorma boom av cannabisapotek i USA, finnas en och annan som av euforiska skäl myglat till sig ett recept som berättigar till medicinsk cannabis, men det fenomenet är säkerligen övergående (nya, mer seriösa föreskrifter) och mera undantag än regel, eftersom den stora majoriteten av medicinsk cannabis användare är de som upptäckt de smått mirakulösa medicinska egenskaper cannabisen besitter! Dess enastående förmåga att bekämpa cancer, t ex…

Men… Cannabis botar ju tydligen cancer..!

Detta är ju märkligt! Om det finns ett botemedel mot cancer, så borde ju forskarna basunera ut det och läkemedelsbolagen slåss om det..?? Jaha- det går inte att patentera, så att läkemedelsbolagen kan göra vinst på det? Och därför skiter man i att utveckla..? Mmm… makes sense. I alla fall i ett kapitalistiskt skitsamhälle där man gör allt för pengar, men ingenting för att förbättra medmänniskornas liv! Om det inte är tillräckligt lönsamt, förstås!

Döden, cancer, cannabis

Cannabis begränsar Dödens framfart. Varför har det varit så tyst om det..?

Vissa drogliberaler använder sig säkerligen av en del illegala droger i rekreationssyfte, men långt ifrån alla. Dessutom förmodas brukarna drabbas av skamkänslor om det nu skulle förhålla sig så att de stämplas som ”knarkare”. Detta är återigen ett exempel på hur det rådande knarkparadigmet försöker skuldbelägga droganvändare genom ett fördömande språkbruk.

Därför är det viktigt att vara tydlig i det här avseendet och t ex påpeka att man bör avstå från att kalla sin meningsmotståndare för ”alkoholist”, även om denne skulle ta en grogg eller ett glas vin någon gång. Alkoholist och knarkare är ord som indikerar att någon är fast i ett beroende, vilket inte alls behöver vara fallet om man använder sig av t ex cannabis, som ju i nuläget (medicinskt felaktigt) rubriceras som narkotika.

Missuppfattning

En rätt vanlig missuppfattning är dessutom att alla drogliberaler vill legalisera samtliga droger, vilket inte alls stämmer överens med verkligheten.
Många av dem som skulle platsa i kategorin drogliberaler, är  endast intresserade av att legalisera s k soft drugs, dit ju cannabis räknas, medan andra är beredda att gå mycket längre i sin legaliseringsiver.

medicinsk cannabis

Allt fler får upp ögonen för cannabisens medicinska användningsområde

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2010-tal, Allmänbildning, Alternativmedicin, Business, Cancer, Experiment, Förändring, Förvånande, Forskning och Framsteg, Hälsa, Informationsåldern, Insiktsfullt, Kapitalism, Kemi, Kommers, Kontrollsamhället, Kunskap, Kuriosa, Legalisering, Livet, Maktmissbruk, Medicin, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Naturen, Nutidshistoria, Odling, Ojämlikhet, Opinionsbildning, Pengar, Revolutionerande, Tester, Tips, Upptäckter, Utbildning, Vetenskap och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till God made grass… and cancer cure!

 1. Amlor skriver:

  Wow! Vilket bra inlägg!

  • Sam Zodiac skriver:

   Tack, Amlor! Kul med lite uppskattning från den trogna läsekretsen mellan varven, hehe..!

   Men visst är det helt sanslöst att man t o m försöker tiga ihjäl cannabisens cancerhämmande/-botande egenskaper? Hur f-n långt får man gå i dumhet, respektlöshet mot behövande och rädsla för att råka ut för ”prestigeförluster”, egentligen..?
   👿

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s