Ett meningsfullt Universum

Carl Johan Calleman är stor i USA. Hans nya bok "The Purposeful Universe" säljer bra.

Carl Johan Calleman ses av många som en av världens främsta auktoriteter på Mayakalendern. Hans förutsägelser och hans publicerade profetior om mänskligheten har också varit förvånansvärt korrekta så här långt.

Hans prognos om den ekonomiska kraschen, som skulle ta sin början den 19 november 2007, missade bara på några veckor, ungefär (det skedde istället i december) och hans påståenden om USA:s kräftgång som maktnation och Kinas och Indiens starkare positioner har likaså besannats, liksom kvinnornas ökade inflytande på det globala planet tycks göra.
-Dramatiska förändringar i den mänskliga medvetandenivån väntar de två närmaste åren, säger Calleman.

Samtidigt som katastroffilmen ”2012” hade premiär på svenska biografer blev ”The Purposeful Universe” den mest sålda boken inom NewAge-nischen på den stora Amazon-bokhandeln.

–Boken är en teori om universums skapelse, och om den biologiska utvecklingen, allt uppbackat med vetenskap, berättar Calleman.

I boken argumenterar författaren för att det finns ett högre syfte bakom universum. Det är en omvälvande teori. Calleman grundar sig på två fakta:

-Det ena är dramatiska forskarresultat som bara är fyra eller fem år gamla där forskare på MIT upptäckt att det sedan Big Bang går en axel genom universum, och att hela universum roterar kring den. Det är chockerande i forskarvärlden, för det betyder att det fanns en enhetsstruktur från början, när universum kom till.

– Den andra delen handlar om att Mayakalendern visar hur hela den biologiska utvecklingen har haft en riktning. de stora skiftena i livet på jorden har skett i samklang med kalendern. Det är oerhört förbluffande. Organismernas utveckling har tagit stora språng vid de stora kalenderskiftena.

Carl Johan Calleman föddes 15 maj (enveten dubbel-Oxe, såväl Sol som Måne i tecknet) i Stockholm 1950 (Tigerns år) och blev doktor i fysikalisk biologi på Stockholms universitet 1984. Därefter gjorde han en lång och framgångsrik karriär i den akademiska världen, för att slutligen ägna sig helt åt Mayakalendern från 1992 och framledes.

Till skillnad från majoriteten av Mayakalenderns uttolkare, tror Carl Johan Calleman att klimax för den långa processen kommer att inträffa 28 oktober 2011 istället för 21 december 2012.

Läs mera av Kerstin Rikardsons artikel här!

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, 2010-tal, 2011, 2012, Allmänbildning, Anden, Asiatisk astrologi, Astrologi, Astronomi, Ändrade medvetenhetstillstånd, Biologi, Bloggosfären, Carl-Johan Calleman, Förändring, Förutsägelser, Forskning, Frihet, Historia, Indien, Informationsåldern, Internet, Intressen, Kina, Kunskap, Kuriosa, Litteratur, Livet, Livsåskådning, Lycka, Mayakalendern, Månen, Mindblowing, New Age, Nutidshistoria, Nyandlighet, Paranormalt, Personlig utveckling, Profetior, Psykologi, Reklam, Revolutionerande, Solen, Tänkvärt, Teorier, Tips, Tjuren/Oxen, Universum, USA, Välbefinnande, Vetenskap och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ett meningsfullt Universum

 1. Ingrid (Anitas vän) skriver:

  Hej!
  Tack för denna länk, mycket intressant…
  Tänkte skriva ”Tack Sam” tyckte det blev lite roligt med tacksam 🙂
  Är tacksam idag.

  Hoppas vi ses snart.
  Ska lära mig mer om Mayakalendern nu…

  kram!

  Ingrid

  • Sam Zodiac skriver:

   Ojdå, har visst glömt att besvara din kommentar, Ingrid! Sorry..!
   Ja, skynda dig på och studera Mayakalendern- tiden ilar, hehe…!
   Vi har visserligen evigheten på oss, men nu börjar det bli lite bråttom! 🙂
   Kram

 2. Pingback: Kolla Calleman..! « Sam Zodiac's Blog II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s