Dagens MOI-illusion

Dagens MOI-illusion varseblivning perception psykologi vetenskap

Jag blev en 7:a! Vad blir du..? 🙂

Visst ser du väl den versala (stora) bokstaven E till vänster, eller hur..? Underligt nog, egentligen, eftersom hjärnan bara fyller i de saknade linjerna, så kan vi, som använder och är vana vid det latinska alfabetet förstå det. Men hur skulle det gå för, låt oss säga en kines..? Han skulle förstås haja nada, eftersom just dessa linjer inte representerar något speciellt för honom- de finns inte i hans referensbank. Kinesen skulle antagligen tycka att detta var rena grekiskan.

Vad det röda, halvt uppätna äpplet till höger anbelangar, så tror jag nog inte att det tar dig alltför lång tid att se vad det hela handlar om. 🙂

Om Sam Zodiac

Jag är 64 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Storstockholm sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i närbelägna Gamla Stan med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, 2010-tal, Allmänbildning, Bloggosfären, Hjärnan, Illusioner, Informationsåldern, Internet, Kuriosa, Livet, MOI, Perception, Psykologi, Synvillor, Underhållning, Utmaningar, Varseblivning, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s