Polen tänker också till..?

Polen förbereder att tillåta mindre innehav för eget bruk

Kommer Polen att inom kort liberalisera sina droglagar, kan man ju undra efter att ha tagit del av morgonens nyhetsskörd…?
Justitiedepartementet i Polen har tydligen förberett en skiss till ett tillägg i landets droglagstiftning. Förslaget utmynnar i att åklagarna kan lägga ned åtal mot personer som ertappats med smärre mängder för eget bruk.

Enligt dagstidningen Rzeczpospolita, som påstår sig ha sett förslaget, kommer åklagarna att kunna lägga ned åtal mot personer som anklagas för den svenska motsvarigheten till ringa narkotikabrott, d v s de som har en mindre mängd illegala substanser på sig för eget bruk.

Emellertid finns vissa villkor för att dessa åtalsnedläggelser ska kunna genomföras. Bl a beror det på om pengar varit inblandade i sammanhanget, eller ej. Åtalseftergift sker inte om gripandet skett t ex i närheten av en skola, eller andra platser som  ungdomar brukar uppehålla sig på.

Termen ”mindre mängd” definieras dock inte i lagförslaget, enligt Rzeczpospolita.

Om Sam Zodiac

Jag är 64 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Storstockholm sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i närbelägna Gamla Stan med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2010-tal, Avkriminalisering, Drogdebatten, Droger, Förändring, Informationsåldern, Internet, Lagar, Livet, Narkotikapolitik, Polen och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Polen tänker också till..?

 1. Darren skriver:

  By the way. Vad mig anbelangar så är Gotland det ultimata växthuset för nordeuropa/Skandinavien Vilket ekonomiskt lyft för regionen/invånarna… snacka om guldkust/Island in the sun.

 2. Znogge skriver:

  Säga vad man vill om Polen men alla verkar röka som borstbindare kunde jag konstatera. Fast det var nog mest vanlig giftpinnar som vi såg röken av…

 3. Darren skriver:

  Självklart både för hemmamarknaden och exportmarknaden. Husbehovs-odlandet blir/är ett pittoreskt inslag i floran – lite guldkant kvalitetsmässigt – där specialiseringen får en framträdande roll – på det personliga planet en kultivering av guds nåde. I Afghanistans östra delar där Buddhismen var tongivande, var det vanligt att klostren utvecklade olika bearbetningsformer från dal till dal – kloster till kloster. En vän reste runt och ”botaniserade”. Det är preskriberat nu så här är de facto… 78 kilo transporterade han hem till Köpenhamn i sin gamla folkabuss. Lika många olika former (spiraler, knippen symboler… you name it etc.) Allt av utmärkt kvalitet men helt individuellt olika i färger och densitet – från vitt (nåväl gulvitt/blommors blad) via nyanser av grönt samt brunt till svart med blänkande yta (stenhårt), allt ”bakat” med känsla och ett gediget hantverk. Vet ej med säkerhet (minnet sviker) men har för mig att han nämnde att det förekom en form av fredlig konkurrens mellan klostren/byarna i sammanhanget här. Nog av mitt prat… tack för nu vänner.

 4. Sam Zodiac skriver:

  Hehe… det här är ju rena drogporren..! Kan för min inre syn se hur vissa bloggbesökande rökaveteraner jobbar hårt för att bekämpa saliveringen.. 😉

 5. Darren skriver:

  ”Sun is shining, the weather is sweet, yeah”.

 6. Sam Zodiac skriver:

  Samma här, faktiskt! 🙂
  Originell stavning på original, förresten..! 😉
  Verkar nästan som om uppladdaren kommer från just- Polen!

 7. Amlor skriver:

  Här har du en vars saliv rinner. :>)

 8. Darren skriver:

  Acapulco gold… går inte heller av för hackor pågar. Ett klart ess i leken… avdelning Maya lilla say.

 9. Darren skriver:

  Ett par ord på vägen Amlor… ”I see trees of green, red roses too I see them bloom for me and you
  And I think to myself what a wonderful world.

  I see skies of blue and clouds of white
  The bright blessed day, the dark sacred night
  And I think to myself what a wonderful world.

  The colors of the rainbow so pretty in the sky
  Are also on the faces of people going by
  I see friends shaking hands saying how do you do
  They’re really saying I love you.

  I hear babies crying, I watch them grow
  They’ll learn much more than I’ll never know
  And I think to myself what a wonderful world
  Yes I think to myself what a wonderful world”
  Sagt med Louis spruckna stämma – from blowing in the horn… too hard.

 10. Sam Zodiac skriver:

  Jaså, det var därför Ludde var så dj-a hes..? Har annars för mig att jag någon gång läst om hans tuffa barndom, där han ådrog sig en sjukdom som senare hade livslång inverkan på hans röst, men det går så mycket myter här i världen, så….
  Förresten Darren, du har väl inte missat att klicka på de gyllene bladen och läsa en akademisk historia om Acapulco Gold, som torde vara i din smak..? 😉

 11. Darren skriver:

  Sannolikt en kombination som oftast… stämbanden är känsliga vid ansträngning… han rökade en och annan reefer enligt vännen Charlie Parker… och whisky var inte orsaken för denna ”music lover”. Ska kasta mig över ”bladet omedelbart bums” – ska bli intressant på min ära…

 12. Darren skriver:

  De var ju inga dunungar direkt pågarna. ”Ätteläggen” deras introducerade rökat i Skandinavien efter kriget i de frälstas skara… det har vi talat om vid ett tidigare tillfälle – the beat generation ”On the road” andan, Sam. Dompan var en av dem som ”färgades” i tidsandan. Apropå Charlie P:s relation med ”Louie the king” skar det sig en bit in på femtiotalet… när horset började dominera Charlie´s dagligdag i alltför ”hög grad”. Louis fick bättre flyt generellt inte minst på finanserna. Kan vara ute på svag is här – bara ett rykte som nått mig angående orsaken till osämjan, å andra sidan var Charlie inte lätt att tas med… i dessa dagar… lirade när det passade… väldoserad om man så säger… stoned out of mind. Billie Holiday hängde på… hm… av naturliga orsaker. Allt här från mig är taget fritt ur minnet så reserverar mig för eventuella ”glidningar” i/ur minnet. Väl mött.

  • Sam Zodiac skriver:

   Intressant! Du har tydligen kläm på en hel del inom musikvärlden, Darren!

   PS
   Du hajade väl att jag anspelade på Leif ”Smoke Rings” Anderson i förra kommentaren..? 😀

 13. Darren skriver:

  Undermedvetet, yes. Så var inne på att dra en parallell till fredspipe-/röksignal-temat… men gled ut i det blå… be bop a lulu… relationen Parker/Armstrong. Tur jag inte klämde in Leifs hesa stämma där… det hade varit en fadäs! Nu kom jag undan med blotta förskräckelsen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s