När jag solskådade igår…

Igår solskådade jag, barfota och allt... 🙂

…eftermiddag/kväll, fick jag en smärre chock! Den vanligtvis så skygge grannkatten Ferarri (en s k Whiskaskatt; grå med mörka ränder), kom plötsligt tassande emot mig från carporten på min högra sida.
Eftersom jag hade min blick fäst på den nedåtgående solen, uppfattade jag rörelsen i ögonvrån och trodde i förstone att det var min egen bons Simon, men tyckte att det var något i hans sätt att röra sig på som inte stämde, så jag släppte solskivan ett tag med blicken och kunde till min stora förvåning konstatera att det var Ferarri, som kom fram och spinnande började stryka sig mot mina ben!
Det fortsatte han med, ända tills jag började undra hur länge till jag skulle stå och stirra in i den dalande solen. Man vill ju inte överdosera, hehe…

Katten ansågs ju helig i gamla Egypten, så... 🙂

Men då Ferarri avlägsnade sig, tog jag det som ett tecken på att jag hade fyllt dagens sungazing-kvot och avbröt.
I det forna Egypten ansågs ju katterna vara heliga, så de kanske har ett speciellt förhållande till Solen, liksom egyptierna själva hade..?

Klicka på Solen och du kommer till en sungazingblogg.

Om Sam Zodiac

Jag är 64 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Storstockholm sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i närbelägna Gamla Stan med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i Alternativmedicin, Egoorienterat, Egypten, Förvånande, Foto, Hälsa, Katter, Kunskap, Kuriosa, Livet, Personlig utveckling, Solen, Tips, Våren och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till När jag solskådade igår…

  1. Znogge skriver:

    Inte otänkbart alls! Tyvärr blev vår Egyptenresa inställd annars hade jag kollat upp det.

  2. Darren skriver:

    Som gammal whisky katt så har en lapat möen sol på flaska… pågar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s