Enda odödliga djuret..?

Har upptäckt Ungdomens källa..?

Turritopsis nutricula heter en manet som är i snitt 4,5 mm stor och som har en sällsynt egenskap. Den tycks ha kommit på hemligheten med evigt liv i samma kropp!! Av någon anledning besitter maneten, som ursprungligen kommer från Karibien, förmågan att gång på gång förnya sig själv och sin kropp.
Processen kallas för transdifferentiation och innebär att en celltyp transformeras till en annan typ av cell. Vissa djur har en begränsad förmåga att göra detta, t ex salamandrar, som kan ersätta och förnya vissa delar av sin kropp och låta sina ”borttappade” lemmar växa ut igen. Turritopsis nutricula, däremot, kan alltså föryngra hela sin kropp, om och om igen. Forskarna undersöker nu hur den gör för att åstadkomma det här konststycket.
Eftersom de ständigt lurar Döden, rakar förstås antalet individer av den här arten i höjden! De kan nu hittas i hav runtom på jorden och inte bara i de Karibiska farvattnen.
-Vad vi ser, är en världsomspännande tyst invasion, säger doktor Maria Miglietta vid Smithsonians Tropiska Marininstitut.
Intressant…?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2010-tal, Biologi, Djur, Förändring, Förvånande, Forskning, Informationsåldern, Internet, Kunskap, Kuriosa, Livet, Maneter, Marint, Naturen, Nutidshistoria, Oförklarat, Revolutionerande, Upptäckter, Utbildning, Vatten, Världen, Vetenskap, Zoologi och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s