Är det kvinnorna som ska göra’t…?

Blir det kvinnorna som ser till att cannabis legaliseras...?

Daniela Perdomo på amerikanska Alternet skrev i förrigår, den 5 december :

I september tufsade damtidningen till vissa av sina läsare genom att publicera en artikel om kvinnor som röker marijuana. Men den mest intressanta effekten av artikeln var inte ”marijuana-mammornas” hejarop och instämmanden, utan det faktum att mainstream-medierna fick en mera öppen diskussion om det faktum att det faktiskt finns flera entusiastiska hamparökare även bland kvinnorna.

Alltfler kvinnor använder och stöder legalisering av marijuana i USA

Den amerikanska allmänhetens acceptans av marijuana har aldrig tidigare varit så hög och den omständigheten att kvinnor drastiskt förändrat sina attityder, är kanske det mest fascinerande med de stora omsvängningarna i allmänna opinionen och politiken rörande marijuana, skriver Daniela Perdomo. 2005 uppgav bara 32 procent av kvinnorna i en Gallupundersökning att de stödde en legalisering av marijuana.
I år var motsvarande siffror 44 %, vilket ligger nära det manliga resultatet på 45%. Kvinnorna hade alltså krympt ned den 12%-iga klyftan mellan könsskillnaderna så att endast 1% återstår…!

Kvinnorna röker dessutom mera marijuana idag. Den senaste National Survey on Drug Use and Health-undersökningen visar att nuvarande marijuana-användandet bland kvinnor ökade från 3.8 to 4.5 %, medan det hos männen inte fanns någon statistiskt signifikativ förändring. Det förefaller onekligen som om kvinnornas ökade acceptans av marijuana ska ha gett vind i seglen åt reformrörelserna..!

Kvinnor har lättare för att ”nå folks hjärtan och intellekt”, säger Mikki Norris, som är medförfattare till boken Shattered Lives: Portraits from America’s Drug War, ”ansvarig utgivare för West Coast Leaf, och Cannabis Consumers Campaign. ”Jag tror verkligen att vi kan bidra till att folk kan få ett mera  personligt perspektiv på de här frågorna”.

Många framgångsrika karriärskvinnor varvar ner med maja…

...efter en ansträngande dag på jobbet

Det här med att kvinnorna skulle få en ökad makt framöver, överensstämmer väl med vår svenske, internationellt erkände expert på Maya-kalendern- Carl Johan Callemans påståenden om att vi sedan en tid tillbaka kan bevittna hur USA alltmer förlorar sin position som supermakt, medan mera ”yin-betonade” nationer som Kina och Indien, ökar sin styrka, internationellt och finansiellt.
Och kan någon påstå att det inte är exakt det som håller på att hända i världen av idag…?

Calleman förutspår att USA:s stormaktstid är över och att kvinnorna blir allt viktigare...

Viktiga datum i Mayakalendern

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Alternativmedicin, Avslappning, Ändrade medvetenhetstillstånd, Cannabis, Citat, Debatt, Drogdebatten, Droger, Egoorienterat, Förändring, Förbud, Förtretligheter, Frihet, Informationsåldern, Internet, Juridik, Kunskap, Lagar, Legalisering, Livet, Manifestationer, Marijuana, Media, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Nutidshistoria, Nyheter, Ojämlikhet, Opinionsbildning, USA, Välbefinnande, WebbMedia och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Är det kvinnorna som ska göra’t…?

 1. LindyLou skriver:

  Om det nu skulle vara så harmlöst att man kan använda det ”för att slappna av efter jobbet”, utan att riskera att drabbas av en psykos – varför är det då så ”sunkigt”?! 🙄
  Se på hon på bilden..hur trevligt ser det ut att gå omkring så? Riktigt sunkigt, helt enkelt…

  • Sam Zodiac skriver:

   Sunkigt…? Hmm… tja, det är väl dina värderingar som gör att det verkar så, antar jag..? Men om du föredrar den mera snobbiga stilen, så kan du ju njuta av bilderna på karriärkvinnorna i sina stilettklackar och dyra kläder istället…? 😀

 2. LindyLou skriver:

  Jag menar allså hon den dära på den översta bilden, hon med dom stora bomberna…

  • Sam Zodiac skriver:

   Jo, jag förstod att det var henne du syftade på. Jag valde bilden bl a av just det skälet att hon besitter mycket kvinnliga attribut, hehe… 😉 Och det är ju kvinnornas roll i sammanhanget som inlägget handlar om.

 3. Pingback: Kolla Calleman..! « Sam Zodiac's Blog II

 4. Pingback: Cannabis.se – Get Up, Stand Up » Ny kvinnosajt om cannabis attraherar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s