Rena snurren…!

Skaffar du en lya här, får du varierad utsikt...! 😀

En arkitekt vid namn David Fisher stod för fyra år sedan och beundrade utsikten från en väns lägenhet i New York.  Hans polare, som ägde lägenheten i fråga kunde inte avhålla sig från att skryta lite:

”Titta på utsikten! sa han. Ingen annan har denna utsikt!”

Då tänkte David i sitt stilla sinne: ”Varför skulle inte hela byggna­den kunna vridas, så att alla kunde få samma utsikt?”

Den tanken resulterade i att  uppförandet av Fisher’s Dynamic Tower inom kort kommer att inledas. I den skyskrapan kommer ingen av de 200 lägenhetsinne­havarna  att kunna skryta med att ha vackrast utsikt! Var och en av de 80 våningarna kommer nämligen att kunna roteras individuellt, så att de på strax under en timme kan få ett 360-graders panorama över Dubais horisont.

Smart thinking, eh…?  😀

Vindturbiner och solceller mellan varje våning skall ge nog med el till hela byggnaden, och kanske även förse kringliggande hus. ”Det är inte bara ett torn”, säger David Fisher. ”Det är ett grönt kraftverk.”

Redan nu står över 1100 ­personer på väntelista till den här luxuösa byggnaden. Lägenheterna kostar mellan 24 och 240 miljoner kronor. Till det facila priset får man emellertid inte bara en roterande lägenhet, utan även en hiss till bilen, som gör det möjligt för de boende att parkera utanför ytterdörren.

Rimligen måste ju hyran omfatta hela våningsplanet, annars riskerar  väl de blivande lägenhetsinnehavarna att grannen på samma plan tröttnar på allt snurrande när de ska imponera på sina gäster…?  😀

De roterbara våningsplanen i Fisher’s Dynamic Tower blir röststyrda!

Så här är det tänkt att det ska fungera:

  1. Vinden blåser mellan våningarna och får kontakt med turbinens blad.
  2. Vinden griper tag i bladen och alstrar elektricitet, som vrider byggnaden.
  3. Röstaktiverad kontrollpanel gör att man kan ”beordra” våningen att rotera.

Intressant…?

Läs även andra innovativt intresserade (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Arkitektur, Asien, Dubai, Förändring, Forskning och Framsteg, Foto, Internet, Kultur, Kunskap, Kuriosa, Livet, Manipulationer, Miljö, Mindblowing, National Geographic, Nutidshistoria, Perception, Revolutionerande, Teknologi, Tidskrifter, Tips, Uppfinningar, Varseblivning, Världen, Vetenskap och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s