Världstoalettdagen…

…infaller naturligtvis när Solen står i Skorpionen, eftersom det är detta soltecken som har med kroppens avfallsprodukter att göra.
Det är WTO (World Toilet Organisation) som initierat den här dagen. WTO är en väldsomspännande, ideell organisation som uppenbarligen strävar efter att förbättra sanitära förhållanden i allmänhet och toaletter i synnerhet.

Idag firas Världstoalettdagen. Hur ska du fira den...?

I samband med Världstoalettdagens firande har man uppgett att drygt 2,5 miljarder människor på klotet saknar toaletter. Detta anses bero på politikers och beslutsfattares motvilja att snacka skit, tydligen. Och då menar jag i det här fallet i ordets egentliga betydelse- inte i överförd bemärkelse. Övrigt skitsnack är det gott om i de kretsarna, har jag tyckt mig förstå…

Samtidigt läser jag på SVT:s text-TV att  de 190 länder som samlades till ett av FN arrangerat toppmöte i Rom, dessvärre inte kom fram till något konkret beslut om hur man ska gå tillväga för att bekämpa hungern i världen. Däremot tillsatte man en kommitté, som ska titta närmare på saken.
De hungrande och undernärda människorna i världen förväntas öka med ungefär en miljard människor. Med lite tur rör det sig om samma individer som saknar tillgång till vettiga avträden, för om man inget äter, har man ju heller inget större behov av sådana faciliteter.

Ursäkta min svarta humor, men är det undra på att man stärks alltmera i uppfattningen att vi är här på Jorden för att avtjäna ett livstidsstraff..? Om man då dör i förtid, får det väl räknas som avkortat fängelsestraff p g a gott uppförande, eller något i den vägen..?

En vidare inventering av de nattsvarta nyheter som media är så förtjusta i att servera oss innehåller bl a dessa:

 • Somaliska pirater har gjort ett klipp och inkasserar nu drygt 27 mille i lösensumma för besättningen på en spansk fiskebåt som de kapat.
  Spin-off-effekter har redan kunnat iakttagas. Den i regionen så populära, amfetaminliknande drogen kat, har genast stigit i pris vid kusten och bilförsäljarna ställer skyndsamt ut sina lyxjeepar till försäljning. I väntan på att hugade spekulanter i form av nyrika pirater ska komma och shoppa lite, kan man tänka….
  Verkar vara en lukrativ affär, det där pirateriet…
  Visserligen råkade några av deras piratkolleger schabbla till det lite på ett i Jungfruöarna registrerat, kapat fartyg, -Theresa VIII-så att en kapten råkade stryka med, men ett visst svinn får man ju räkna med..!
 • Svinflunsan har krävt ytterligare ett dödsoffer  i Sverige. Den här gången var det en blott 20-årig tjej som lämnade jämmerdalen. Hon är faktiskt den första kvinnan som får sätta livet till i H1V1-virusets spår. Hon hade visserligen en allvarlig grundsjukdom i botten, skriver man i telegrammet och baktanken med det är väl förmodligen att man inte i onödan vill att paniken ska sprida sig bland dem som inte har det..?
 • I Danmark planerar man lagändringar inför miljömötet för att stoppa eventuella oroligheter. Den föreslagna lagen kallas ”lymmel-lagen” och inskränker yttrandefriheten. Den ska kriminalisera ”civil olydnad” som inte sanktionerats av polisen. (För dig som till äventyrs inte vet vad lymmel betyder, så kan det närmast översättas med slyngel).
 • Höststormen som för några timmar sedan drog in över Sydsverige orsakade stora skador. 8000 hushåll blev strömlösa, träd hade blåst ned på vägarna och orsakat trafikolyckor etc etc…
 • En av 10 svenskar mellan 40 och 49 år har blivit förtidspensionerade, eller har sjukförsäkring, som det kallas i den nya språkdräkten. Detta medför att de hamnat i en veritabel fattigdomsfälla, menar Försäkringskassan.
 • I Kongo-Kinshasa (eller Demokratiska Republiken Kinshasa, som det nuvarande namnet egentligen lyder, fast det har gått telegramredaktören förbi, eller också struntar de i namnbytet) har dödandet åter börjat. Etniska stridigheter har krävt ett stort antal liv och tiotusentals är på flykt.
 • Främlingsfientliga Sverigedemokraterna, som appellerar till människors rädsla,  når rekordhöga opinionssiffror i en rykande färsk undersökning. Om det vore val idag och siffrorna stämmer, skulle de få 26 mandat i riksdagen, enligt Dagens Nyheter.

Jag skulle, som du säkert förstår, kunna fortsätta att rabbla upp  eländiga nyheter (som naturligtvis bidrar till att göra människorna ännu mer missmodiga) i princip hur länge som helst, men då skulle jag ju bidra till den negativa psykologiska effekten, och det vill jag inte!

Jag lutar nästan åt den uppfattningen att om förutsägelserna att världen ska gå under 2012 slår in, så är det väl inte så mycket att sörja över; det är i mångt och mycket en skitvärld vi har skapat, där egoism, rofferi och girighet är de mest framträdande egenskaperna hos de civilisationer som styr ”utvecklingen”.

Nu beror det ju förstås under vilka former världen ska gå under, men min förhoppning är att jorden och de levande varelser som bebor den bevaras intakt. Det vore ju en fördel om så skedde… 😀

Under tiden som yrkesverksam journalist, försökte jag alltid hitta ett positivt utgångsläge (där detta över huvud taget var möjligt) och vinkla storyn därifrån. Jag pratade också med nyhetsredaktörerna på de redaktioner som jag arbetade (det är de som gör  urvalet från de telegram som på den tiden matades fram på teleprintrarna) och visade dem hur det såg ut i vår tidnen med avseende på negativa respektive positiva nyheter. Naturligtvis var det avsevärt fler negativa än positiva. Jag lade fram min teori om att detta naturligtvis påverkar folks psyken och föreslog att vi kanske skulle försöka framstå som en mera positiv tidning genom att välja att fokusera oss på nyheter av glädjande natur.
De lyssnade, till synes intresserat, och många av dem smittades av min entusiasm samt lovade att föra förslaget vidare. Men något mer hörde jag naturligtvis aldrig om saken
.

Du som gillar sarkasm och svart humor och ännu inte har fått en överdos, kan ju lyssna in på Lars Ekborgs gamla klassiker ”Bunta ihop dem”, som kraftigt ironiserar över fördomar… 😀
Förutsättningen är dock att du har Spotify installerat i burken…

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, 2012, Afrika, Aftonbladet, Allmänbildning, Astrologi, Bilar, Citat, Dagens Nyheter, Droger, Egoorienterat, Egot, Förtretligheter, Förutsägelser, Hälsa, Internet, Journalistik, Kat, Katastrofer, Kommers, Kuriosa, Livet, Livsmedel, Media, Misslyckande, New Age, Nutidshistoria, Nyheter, Ojämlikhet, Pengar, Pirater, Politik, Profetior, Skorpionen, Somalia, Svart humor, SVT, Tänkvärt, text-TV, TV, Underhållning, Världen, Visdomsord, Zodiaken och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s