Back on-line.. Igen..!

Paketet från ice.net. Man säger sig ha 90% täckning i landet.

Paketet från ice.net. Man säger sig ha 90%-ig täckning i landet.

Det har varit lite dåligt med blogginlägg från mitt håll på sistone, som nog den uppmärksamme besökaren har märkt. Förklaringen ligger i en kombination av plötsligt uppkommen bloggleda samt byte av operatör. Jag tröttnade helt enkelt på att pynta 299:-/mån för Tele2:s dongel, som ibland funkade (och då med snigelfart) och ibland helt sonika kopplade ned. Istället följde jag exet Agapanthus råd och kontaktade ice.net, som omgående skickade mig en router med fyra (!) antenner och oerhört enkelt inkopplingsförfarande. Dessutom till ett betydligt lägre pris!
Agapanthus och ”fästmannen” hjälpte mig att installera anläggningen, vilket gick mer eller mindre på nolltajm. Sedan behövde jag bara göra en del smärre justeringar i inställningspanelen för nätverk på Macen och så var jag vips ute på nätet igen. Och den här gången med betydligt högre hastighet! 🙂
Det lär visst finnas en 3G-sändare här i Eksta, men jag har ju noterat att jag får ut långt ifrån maximal utlovad hastighet vid surfningen, så ev kommer jag att smälla upp en extern antenn utomhus för att optimera den. Hittills har det gått bra, även om skillnaderna i uppkopplingens snabbhet vid olika surftillfällen är påtaglig.

 

Intressant…?

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Agapanthus, Allmänbildning, Bloggbesökare, Bloggning, Bloggosfären, Datorer, Egoorienterat, Eksta, Förändring, Förtretligheter, IndianPeter, Informationsåldern, Internet, Irritationsmoment, Kommunikation, Kunskap, Livet, Mac, Macintosh, Pengar, Reklam, Teknologi, Tips, Vänner och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Back on-line.. Igen..!

 1. Amlor skriver:

  Kul! Ice.net har jag aldrig hört talas om men uppkomlingar är aldrig fel. 🙂
  Tidigare hade jag en stationär dator med comhems bredband. Gud bevare oss! Allt hängde sig. Som tur var la datorn av (åldern, du vet)och raskt tecknade jag ett leasingavtal med telia + laptop och allt funkar som smör. Datorn har ett inbyggt modem som alltid funkar. (peppar, peppar) Hur fantastiskt är inte det!
  Säga vad man vill om Telia men det här med mobilt bredband, det begriper dom sig på. 🙂

  Lycka till! Väntar på fortlöpande rapporter om det här med Ice.net

 2. Sam Zodiac skriver:

  Tja… hittills har det ju funkat finfint, med undantag för ett par timmar igår. Sitter ofta och lirar på den här frågesportsajten och har numera mycket färre problem! 😀
  Förresten… varför inte lägga lite tid där, nu när du har lagt av med egna bloggandet..? Man blir dj-t allmänbildad, haha…

 3. Busen skriver:

  Jag hoppas att din blogghunger kommer tillbaka 🙂
  ha det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s