Har vinden vänt…?

Kan man äntligen börja debattera drogfrågorna utan upprörda känslosvall och utopistiska visioner om ”ett narkotikafritt Sverige” etc, etc…?
Ja, det börjar sannerligen verka så. Här har vi ett exempel på ett mera objektivt förhållningssätt till de här frågorna; Magnus Lintons inlägg i SR:s OBS Kultur & idé-debatt på P1 …

Magnus Linton delar med sig av sina sympunkter på latinamerikanska reformer..

Magnus Linton delar med sig av sina sympunkter på vissa latinamerikanska reformer..

Drogliberala latinamerikaner?

I centrum för en av Latinamerikas hetaste kulturdebatter just nu står inte en människa, inte ett land och inte heller en bok eller ett teaterstycke – utan ett blad.

Augusti 2009 är månaden som i södra Amerika kommer gå till historien som den gröna tiden. Inte grönt som i miljö, utan grönt som i gräs. Eller snarare: dagarna då gräset fick grönt ljus.
En historisk dom från Argentinas högsta domstol den 28 augusti avkriminaliserade cannabis för eget bruk. Det var bara en vecka efter att samma sak hänt i Mexiko, Latinamerikas andra folkrikaste nation. Och kort dessförinnan hade miljöministern i Brasilien – det största av kontinentens länder – föreslagit en brasiliansk variant av samma lagstiftning. I Colombia och Peru är marijuana för personligt bruk redan lagligt och i Uruguay, där president ska väljas i oktober, väntas grönt ljus för gräs bli en av de avgörande valfrågorna.                   (Klicka på bilden om du vill läsa vidare!)


Om du vill höra hela OBS; klicka här! Lite om IT-Indien, också..

Om du istället vill höra hela OBS; klicka på den gula plattan! Lite om IT-Indien, också..Intressant…?
Läs även andra debattglada (?) bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Colombia, Internet, Jämställdhet, Kontrollsamhället, Livsåskådning, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Nolltolerans, Opinionsbildning, Politik, Radio, Revolutionerande, Sydamerika och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s