Snacka om medicinalväxt…!

Forskare har funnit att långtidsrökare av cannabis löper ung 62% mindre risk att drabbas av cancer i hunud och nacke!

Forskare har funnit att långtidsrökare av cannabis löper ung 62% mindre risk att drabbas av cancer i huvud och hals!

NEW YORK (Reuters Health) – Du har säkert hört att marijuana och andra cannabisprodukter håller de obehagliga biverkningarna från kemoterapi stången. Och kanske också att det finns gott hopp om att bekämpa prostatacancer med hjälp av de cannabinoder som hampan härbergerar. Men nu verkar det också som om att 10-20 års kontinuerligt cannabisrökande faktiskt skulle skydda mot ett visst slags tumörer! Och ju senare i livet rökaren börjar med sitt bruk, desto bättre skyddar det!
Klicka på bilden och läs hela storyn hos Reuters!
På den här videon från 2006, förklarar biologiprofessorn Dr. Robert Melamede från University of Colorado hur kroppens endogena cannabinoder (med plantbaserade cannabinoder som supplement) dödar cancer-celler och förhindrar tumörtillväxt.


Intressant…? Läs även andra medicinintresserade (?) bloggares åsikter om , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Alternativmedicin, Cancer, Cannabis, Drogdebatten, Droger, Drugnews, Experiment, Farmakologi, Förändring, Förbud, Förvånande, Forskning och Framsteg, Hallucinogener, Hasch, Hälsa, Informationsåldern, Internet, Journalistik, Kemi, Kontrollsamhället, Kunskap, Kuriosa, Lagar, Legalisering, Livet, Marijuana, Media, Medicin, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Naturen, Nutidshistoria, Opinionsbildning, Politik, Reuters, Revolutionerande, Sjukdom, Tester, Tidskrifter, Tips, Upptäckter, Vardag, Vetenskap och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Snacka om medicinalväxt…!

 1. Mike skriver:

  Ahhh… Cannabis är grym som medicinalväxt.

  Kolla in nyheterna om denhär stackars killen.

  Snacka om att vissa länder är sinnesjuka!

  Bojkott Bojkott Bojkott.

  http://www.bernama.com/bernama/v5/newsgeneral.php?id=437542

  • Sam Zodiac skriver:

   Jag håller med dig, Mike; fullständigt sinnessjuk lagstiftning! Kanske dom skulle datera upp något som är från 1952…? ”Tiderna förändras och vi med dem”, heter det ju. Tydligen inte i Malaysia.. 😦

   Ha det!

 2. Mike skriver:

  Mmm… hur vissa regeringar utnyttjar folk slutar aldrig förvåna mig, och oftast har dom snällaste folken dom grymmaste regeringarna!

  Så bakvänt det kan bli.

  Visst fan måste det till en förändring och få slut på all negativ propaganda!

  Låt folk odla och röka för sig själva och för coffeshops så kan staten beskatta dem.

  På så sätt stävjar man kriminaliteten, osämjan och lite arbetslöshet.

  Som det ser ut nu, verkar allt staten och lagen beblandar sig med verka nyttja till skapa större samhällsklyftor och mera lögner.

  Fått nog av denna skitutveckling. lagen är inte min lag! (Längre).

 3. Sam Zodiac skriver:

  Hmm…det kan finnas ett visst samband mellan ”snällt folk” och hänsynslösa regimer! Det snälla folket är alltför upptaget av att leva sina liv som tänkt var, istället för att bry sig om vilka som (van)styr dem, kanske…?

  Ja, nu om någonsin, tycks tiden vara inne för att folk ska få upp ögonen för vilken fantastisk växt hampan egentligen är! Inte nog med att den kan förse oss med biobränsle, stoppa ovälkommet ogräs i grödorna, går att använda vid tillverkning av textilier och papper samt kan bidra till att kirra arbetslöshetsproblematiken, vissa sorter kan ju dessutom få folk att må bra…!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s