Nästa i tur… Argentina!

I fredags avkriminaliserade Mexiko droger för eget bruk. Nu är det Argentinas tur.

I fredags avkriminaliserade Mexiko droger för eget bruk. Nu är det Argentinas tur.

(CNN) — Argentinas Högsta Domstol beslöt på tisdagen att det är mot konstitutionen att straffa en myndig för eget bruk av marijuana, så länge detta bruk inte skadar någon annan. Beslutet togs enhälligt och det gör Argentina till det andra latinamerikanska landet som inom de senaste fyra dagarna beslutar sig för att tillåta eget bruk av en tidigare illegal drog.

(Klicka på den med jointen modifierade argentinska flaggan för att läsa CNN:s artikel i sin helhet!)

Marijuana legaliseras i Argentina

Rapport
Publicerad 25 augusti 2009 – 21:28
Uppdaterad 25 augusti 2009 – 21:29

”Småskaligt” bruk av marijuana är numera tillåtet i Argentina, enligt ett beslut i Högsta domstolen på tisdagen. HD definierade inte var gränsen går för småskaligt bruk.
”Alla vuxna är fria att fatta beslut om sin livsstil utan att staten ingriper”, sade HD i ett uttalande.

(Klicka här för att läsa hela storyn på SVT:s sajt!)

"Sedan tidigare har även Colombia och Mexiko tillåtit narkotikainnehav för privat bruk." stod det på SVT:s sida. Hmm...måtte ha missat Colombia! Men OK, då...:D

"Sedan tidigare har även Colombia och Mexiko tillåtit narkotikainnehav för privat bruk." stod det på SVT:s sida. Hmm...måtte ha missat Colombia! Men OK, då... 😀

Intressant…?
Läs även andra drogliberala (?) bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Alternativmedicin, Argentina, Cannabis, Colombia, Drogdebatten, Droger, Förändring, Förbud, Flaggor, Hjärnkemi, Informationsåldern, Internet, Journalistik, Juridik, Kontrollsamhället, Kunskap, Kuriosa, Lagar, Legalisering, Livet, Manifestationer, Marijuana, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Nutidshistoria, Politik, Rapport, SVT, Sydamerika, Vardag, Välbefinnande, Wikipedia och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nästa i tur… Argentina!

  1. Pingback: Har vinden vänt…? « Sam Zodiac’s Blog II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s