Musik, musik…på Spotify

    Har skaffat Spotify. Just när de hamnade i blåsväder... :D

Har skaffat Spotify. Just när de hamnade i blåsväder... 😀

Spotify är ett Sverigebaserat företag och en online-musiktjänst för att lagligt lyssna till strömmad musik över Internet. På sistone har dock företaget beskyllts för att lämna alltför låg ersättning till artisterna.

Om du inte vet vad Spotify handlar om, kan du med fördel klicka på loggan här ovanför och läsa Wikipedias fakta om företeelsen, som är ett Sverigebaserat företag. Annars kan jag i korthet berätta att det är ett program som låter dig lyssna till s k streaming audio, d v s musik via skivor eller radio (eller ev andra ljud 🙂 ) från nätet.
Om du inte betalar en hundring för ett premiumkonto som räcker en månad och ger dig annonsfritt musiklyssnande, så behöver du en invitation från någon. Jag fick en via min äldste son Daniel (som numera använder sig av det japanskt klingande nicket Danieru 🙂 ) i Säter, Dalarna. Om någon köper ett premium-abonnemang får han/hon också två s k invites, som kan delas ut till någon i vän/familje/bekantskapskretsen.

Om du klickar på Little Richard här, ska du enligt vad de påstår i reklamen på Spoyify, få ett smakprov.

Om du redan har Spotify och klickar på Little Richard här, ska du (enligt vad de påstår i reklamen på Spotify) få ett smakprov. Låten är"Lucille", så dra upp volymen ordentligt! 😉

Dessvärre fungerar detta bara om du redan har Spotify. När jag under testkörningen (förhandsvisningen) provade, dök frågan ”Don’t have Spotify?” upp, följd av uppmaningen:
-Find out more…

Ni andra får hålla tillgodo med YouYube-versionen, som ju inte är så illa, den heller! 😀

Little Richard, eller Richard Wayne Penniman, som han egentligen heter, är född i Skyttens tecken, som inom astrologin associeras med bl a religion. Och nog har religonen har varit en mycket stark faktor i Little Richards liv. Man kan, lite tillspetsat säga att han slitits mellan Gud och Djävulen, eftersom Rock’n’Roll på den tiden han var mest aktiv, av USA:s kristna ansågs vara Djävulens musik. 🙂
Faktum är att denna inre konflikt hos Little Richard resulterade i att han på höjden av sin karriär, i slutet på 50-talet, drog sig tillbaka från rockscenen för att istället predika för massorna! Comebacken skedde 1964 med låten Bama-Lama-Bama-Lou, men vid det laget hade rock- och popscenen förändrats och han nådde aldrig samma höjder som tidigare.


Läs även andra musiksugna (?) bloggares åsikter om , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 1950-tal, 1960-tal, 2000-tal, Allmänbildning, Annonser, Astrologi, Bloggosfären, Danny, Datorer, Egoorienterat, Familj, Informationsåldern, Internet, Kommers, Kristendom, Kultur, Kunskap, Kuriosa, Little Richard, Livet, Livsåskådning, Media, Musik, Nöjen, Nostalgi, Nutidshistoria, Pengar, Pop, Radio, Reklam, Religion, Rock, Rock'n Roll, Säter, Skytten, Släkt, Sverige, Teknologi, Tips, Underhållning, USA, Vardag, Video, Wikipedia, WP, YouTube, Zodiaken och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s