Röka cannabis skyddar mot cancer!

Detta, i mångas öron hårresande påstående, blir den enda logiska slutledningen om man tar del av de forskningsrapporter som nyligen publicerats av forskare vid Karolinska Institutet i Huddinge, utanför Stockholm.
De har demonstrerat cannabinoiders förmåga att förstöra cancerceller.
Studien har publicerats i den vetenskapliga tidskriften
Molecular Cancer Research
Också amerikanska forskare har dessutom kommit fram till att cannabis som konsumeras genom rökning utgör ett skydd mot cancer!
Ett bot mot cancer har vi ju länge efterlyst, så dessa nya vetenskapliga rön medför förstås att narkotikastämpeln på cannabis försvinner? Det betyder ju att alltfler behövande kan kurera sig med hjälp av denna fantastiska läkande ört!
Eller….?

Kan denna vackra växt vara lösningen på cancergåtan..?
Kan denna vackra (men tyvärr förbjudna) växt vara lösningen på cancergåtan..?


Läs även andra medicinskt intresserade (?) bloggares åsikter om , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 64 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Storstockholm sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i närbelägna Gamla Stan med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, Allmänbildning, Alternativmedicin, Bloggosfären, Botanik, Cancer, Cannabis, Döden, Debatt, Drogdebatten, Droger, Experiment, Farmakologi, Förändring, Förbud, Förtretligheter, Förvånande, Forskning, Forskning och Framsteg, Hallucinogener, Hasch, Hälsa, Hjärnan, Huddinge, Informationsåldern, Internet, Karolinska Institutet, Kemi, Kontrollsamhället, Kunskap, Kuriosa, Lagar, Legalisering, Livet, Maktmissbruk, Marijuana, Medicin, Mindblowing, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Naturen, Nolltolerans, Nutidshistoria, Nyheter, Odling, Opinionsbildning, Politik, Revolutionerande, Statistik, Stockholm, Sverige, Tester, Tidskrifter, Tips, Upptäckter, USA, Utbildning, Vetenskap, Wordpress och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Röka cannabis skyddar mot cancer!

 1. Znogge skriver:

  Kommer nog som ett dråpslag för många men en glädjande nyhet för vissa 😉 Hur som helst är allt som kan hjälpa/bota av inresse!

 2. Sam Zodiac skriver:

  Håller helt med dig, Znogge! 😉

 3. Ibb Lampic skriver:

  jag röker weed varje dag och jag mår bra

  • Sam Zodiac skriver:

   Why am I not surprised..? 😉

   Har dock en polare som påstår att man riskerar att få alltför mycket klorofyll i sig om man röker obehandlat gräs, så han håller sig uteslutande till hasch. 🙂

 4. Simon skriver:

  Hasch är sämre än gräs…

  • Sam Zodiac skriver:

   Hmmm. Vad menar du med ”sämre”, Simon..? Det finns naturligtvis gräs av sämre kvalitet än viss hasch och vice versa. Generellt sett brukar gräset vara svagare (lägre THC-halt) än haschet, som ju kan sägas vara en förädlad variant av gräs.
   Faktum är att jag har (som framgår i texten här ovanför) en polare som påstår raka motsatsen, d v s att det skulle vara mindre skadligt med hasch, eftersom det innehåller mindre (eller nästan inget) klorofyll, som visst ska vara mindre lyckat ur hälsosynpunkt att konsumera i större mängder.
   Ett sätt att slippa denna klorofyll-överdos, är förstås att röka i s k vaporizer (eller”förångare”). Då får man bara i sig själva THC:n och slipper oroa sig för skadliga substanser. Vaporizers används flitigt inom den medicinska marijuana-världen t ex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s