Trakasserierna fortsätter…

…på reggaefestivalen i Uppsala. Hittills har polisen delgivit över 240 personer misstanke om narkotikabrott. 280 enligt bl a text-TV på TV4.
Snacka om bortkastade skattepengar!

Polisens trakasserier av festivalbesökarna är malört i glädjebägaren på Uppsala reggaefestival

Polisens trakasserier av festivalbesökarna är malört i glädjebägaren på den i övrigt lyckade reggaefestivalen i Uppsala

Personerna på bilden har inget med artikeln att göra
Foto:nina ahlén

-Det är en festival som har mindre ordningsstörningar än många andra festivalen, säger Solveig Öjeberg vid Uppsalapolisen.

Naturligtvis, eftersom det är cannabis som här är den förhärskande stimulantian, istället för alkohol. Men det spelar ingen roll om man är en Robocop!
-Lagar är till för att efterlevas! tycker de och andra Vänner av Ordning!

TV4 Uppsala ordnade en debatt mellan prof Ted Goldberg och Ella Bohlin (kd) om polisens agerande vid festivalen. Klicka för 1:a delen!

TV4 Uppsala ordnade en debatt mellan professor Ted Goldberg och Ella Bohlin (kd) om polisens agerande vid festivalen. Klicka för 1:a delen!

Och om du klickar på majakulorna, kommer andra delen av debatten!

Och om du klickar på majakulorna, kommer andra delen av debatten!

Nåja- inget ont som inte har något gott med sig, heter det ju. I det här speciella fallet var det goda att jag i samband med researchen kring det här inlägget fick upp ögonen för en riktigt läsvärd och välinformerad blogg:
Drogpolitiken i Sverige och världen
!


Läs även andra reggaefrälsta (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, Alkohol, Allmänbildning, Avslappning, Ändrade medvetenhetstillstånd, Beroende, Cannabis, Drogdebatten, Droger, Farmakologi, Förbud, Förtretligheter, Festivaler, Frihet, Hallucinogener, Hasch, Hjärnkemi, Irritationsmoment, Juridik, Kontrollsamhället, Kultur, Lagar, Legalisering, Livet, Maktmissbruk, Marijuana, Media, Misslyckande, Narkotikapolitik, Narkotikastämplat, Nöjen, Nolltolerans, Nyhetskanalen.se, Ojämlikhet, Opinionsbildning, Politik, Psykologi, Rastafari, Reggae, Sverige, Teorier, text-TV, Tips, TV, Underhållning, Ungdom, Uppsala, Välbefinnande och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Trakasserierna fortsätter…

  1. Patrick skriver:

    Oj, tack för beröm och länk! Och tack för en bra blogg som jag gärna läser mer av!

  2. Ping: Ytterligare lite uppföljning kring reggaefestivalen « Drogpolitiken i Sverige och världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s