Va’ fan ska flugor finnas för?…

Vilken uppgift har dessa enerverande flygfän? Att förstöra sommarglädjen?

Vilken uppgift har dessa enerverande flygfän? Att förstöra sommarglädjen?

…undrar jag ibland.
Om Skaparen skulle fixa mat åt flugsnappare m fl som livnär sig av dessa påflugna (!) skapelser, så kunnde väl han/hon/den/det ha valt ett mindre irriterande objekt?!
Eller är det för att vi minsann ska haja att här handlar det om ”doing time on planet Earth”? Det här är en straffkoloni och inget paradis, så därför sätter jag in flugorna, så att sommarens glädje fördunklas för dem som bebor Jorden?
Jag hade för mig att flugorna i något avseende hade anknytning till Hin Onde, så jag googlade på flugor + symbolik och fann följande:
Bland de Kanaanitiska folk, egypternas släktingar, var flugorna också en symbol för Baalzebub, guden för Ekron. ”
Och såvitt jag vet, är Belsebub (försvenskad stavning, antar jag) synonymt med Fan själv.
Ja….man kan ju undra! I natt var jag tvungen att rota fram någon typ av moskitnät ur förrådet en trappa upp för att över huvud taget få en blund i ögonen!
Grrr….!  madsmiley

Läs även andra flugtrötta (?) bloggares åsikter om , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, Egoorienterat, Eksta, Fåglar, Förtretligheter, Flugor, Gotland, Irritationsmoment, John Blund, Livet, Mat, Naturen, Sommar, Vardag, Wikipedia, Zoologi och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s