Kidsen har varit här…

Joel hittade känguruhopparen i förrådet. Long time- no see... :)

Joel hittade känguruhopparen i förrådet. Long time- no see... 🙂

hoppkul

…under fyra dagar och naturligtvis har då ett och annat Nickolodeonprogram kablats ut i rutan på köks-TV:n. Faktum är att jag för en gångs skull lät bli att slå över på en annan kanal när exet Agapanthus hämtat dem, utan tittade vidare på såväl DjungelGeorge …

special_george

…som Jimmy Neutron.

250px-The_Adventures_of_Jimmy_Neutron_-_Boy_Genius
Det sistnämna programmet hade kidsen röstat fram, mer eller mindre enhälligt, som favoriten på barnkanalen ifråga, så jag ville gärna se om det egentligen fanns något budskap i avsnitten, eller om allt vara var blaha-underhållning för våra små.

Till min överraskning och glädje fann jag att programmakarna faktiskt, må vara på ett aningen subtilt sätt, propagerade mot egoism och girighet och istället framhöll solidaritet och vänskap som goda egenskaper!!
Hmmm…kanske vi gått in i Vattumannens tidsålder, trots allt…? 🙂

Läs även andra framtidsorienterade (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Agapanthus, Allmänbildning, Animationer, Barn, Birk, Egoorienterat, Eksta, Familj, Förändring, Förvånande, Filosofi, Foto, Gotland, Humor, Intressen, Joel, Kommunikation, Kultur, Kuriosa, Leon, Livet, Livsåskådning, Maxi, Midi, Mini, Mobilbilder, New Age, Psykologi, Tankar, Teorier, Tips, TV, TV-serier, Underhållning, Ungdom, Vardag, Vattumannen och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kidsen har varit här…

  • Sam Zodiac skriver:

   Tjena, Ebbe! 🙂

   Lite kul att din enda kommentar är ett lästips till en länk i Newsmill, ett forum som man måste vara medlem i, för att ö h t kunna läsa artikeln som du länkar till, för övrigt!

   Nåja, jag registrerade mig där och hamnade mitt i ett gäng debattlystna intellektuella, vars brist på kontakt med det underliggande ”matrisfältet” i tillvaron som Eckhart Tolle kallar Being, var påtaglig! 🙂

   Nåja, säkert kan man hitta ett och annat intressant där, om man botaniserar. Men frågan är; har vi verkligen tid med det, eller kanske vi i stället borde ägna oss åt att starta en inre revolution som sedermera möjligen skulle kunna resultera i ett operativsystem som, till skillnad från vårt nuvarande, ego-baserade, inte är ett beta-dito?

   Vad sägs om att installera OP:et Humanity 1.0 i den samlade mänskligheten, Ebbe…?
   Ett som bygger på den mera realiserade, Vattumansliknande, människan? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s