Ljuset vid tunnelns slut…

…strömmar in i Deer Cave, världens största grotta. Deer Cave ligger på Borneo, närmare bestämt i nationalparken Mulu.
Grottan är cirka 2 km lång och över 90 meter hög och vid.

Världens största grotta har högt i tak! :D

Världens största grotta har högt i tak! 😀


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Borneo, Foto, Geologi, Indonesien, Kunskap, Kuriosa, Livet, Naturen, Naturscenerier, Rekord, Speleologi, Tips, Utbildning, Världen, Vetenskap och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ljuset vid tunnelns slut…

 1. Amlor skriver:

  Fy fabian! Vet inte om jag skulle törs ge mig in faktiskt. Bara ordet grotta eller tunnel ger mig andnöd. Även ordet inlåst. Tur att jag aldrig behövt skaka galler för jag har verkligen grym cellskräck.

  • Sam Zodiac skriver:

   Jaså minsann, det har du…? Stackars dig!
   Ja, vilken tur att du inte blivit insydd, då..! 😆

   Hmmm… enligt en past life reading jag fick en gång i
   tiden, skulle jag omkommit i ett gruvras i Australien i ett tidigare liv. Legat instängd och kvävts till döds så sakteliga, typ.
   Men om det verkligen vore fallet, kunde man ju förvänta sig att jag skulle lida av klaustrofobi i det här livet, men så är inte alls fallet.

 2. madonnan skriver:

  Säger tvärtom; en så fantastisk grotta! Där skulle jag vilja promenera omkring 🙂

  • Sam Zodiac skriver:

   Vilket alltså tyder på att inte heller du lider av någon klaustrofobi! 😀

   Ja, allt vi har att komma med i den vägen här på Gotland är ju Lummelundagrottan, men den är inte så pjåkig heller, faktiskt!

 3. Amlor skriver:

  Vet du, stötte av en slump (det finns ingen slump, tänk att jag aldrig lär mig..) på ett medium som berättade att jag (nångång egyptisk tid) skyddade hennes säkerhet med mitt liv. Jag avrättades för att jag inte förrådde henne. Där kan vi snacka civilkurage! Undrar vad som hände med det kuraget…

  Gruvarbete? Fy för den lede.

 4. Amlor skriver:

  Min tanke ang. gruvan? Du lärde dig något då därför finns ingen anledning till rädsla idag.

  • Sam Zodiac skriver:

   Kuraget finns kvar. Det är bara en massa taskig programmering som hindrar det att komma fram i den utsträckning du skulle vilja!
   Men det går att fixa!

   Bra teori! Så kan det ju förstås vara! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s