Apropå Magnus länk…

”TORCHES OF FREEDOM”

Klicka på den rökande kvinnan och läs vidare!

Klicka på den rökande kvinnan och läs vidare!

Eddie Bernays var ursprungligen österrikare, men uppväxt i USA. Han använde sig av sina propagandistiska färdigheter som han fått under 1:a världskriget och skapade begreppet PR- Public Relations. Det klingade bättre i affärsvärlden än ordet propaganda.
Han studerade ivrigt ”Onkel Siggies” arbeten och använde sig av irrationella känslomässiga och undermedvetna behov hos det amerikanska folket för att bl a få det att köpa lyxiga bilar. Genom en listigt iscensatt PR-kupp där medierna medverkade fick han de amerikanska kvinnorna att röka offentligt och att få det hela att framstå som en seger för jämställdheten mellan könen.

Eddie var systerson till Sigmund Freud och använde sig av hans teorier

Eddie var systerson till Sigmund Freud och använde sig av hans teorier

Läs även andra rökande (?) bloggares åsikter om , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1920-tal, 1930-tal, 2000-tal, Allmänbildning, Annonser, Beroende, Cancer, Desinformation, Droger, Experiment, Förändring, Förvånande, Feminism, Frihet, Hälsa, Historia, Hjärnan, Informationsåldern, Kommers, Kommunikation, Konspirationer, Kunskap, Kuriosa, Livet, Magnus, Manipulationer, Media, Opinionsbildning, Ord, Pengar, Politik, Psykologi, Reklam, Retorik, Teorier, Tester, Tidningar, Tidskrifter, Tobak, TV, USA och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Apropå Magnus länk…

 1. Amlor skriver:

  Han åkte snålskjuts, med andra ord. 😉

  • Sam Zodiac skriver:

   Lite grand, kanske. Han missade aldrig en chans att föra sin farbror på tal i sociala sammanhang, hehe…

   Men han verkade ha haft en analytisk begåvning. För att inte tala om manipulativ. 😀

   Tror att han blev över 100 bast, förresten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s