Är jag en inkarnerad indian…?

Var jag tidigare en indiansk shaman som plockade peyoteknoppar i fullmånens sken...? :D

Var jag tidigare en indiansk shaman som plockade peyoteknoppar i fullmånens sken...? 😀

Mitt intresse för det paranormala och ockulta har säkerligen flera orsaker, men det skulle inte förvåna mig om åtminstone en av dem var genetisk. Min mamma Sylvia (som också var Tvilling) och jag kunde sitta nätterna igenom och tala om de här sakerna.
Sylvia prenumererade på tidskriften Sökaren, som ägnar sig åt livsåskådningsfrågor. En dag år 1985 fann vi en artikel om en viss Ethelyn Luce, som enligt uppgift kunde se var och under vilka förhållanden men framlevt tidigare liv. Ethelyn skulle komma till Stora Essingen i Stockholm och ge personliga readings, så jag och min mor beslöt oss för att resa dit och prova på.

I bilen instruerades jag av Sylvia:
-Säg till henne att jag förstår engelska, men inte pratar språket. Du får översätta vad jag säger.

Väl där, inledde amerikanskan med att fråga min då 71-åriga mor:

-Well, young lady, what do you think you have been in a previous incarnation?
-Säg att jag tror jag varit en nunna, svarade min mor.
-Well…she thinks she has been some kind of a nun, översatte jag.
-She’s absolutely right! utbrast ms Luce, till synes glatt överraskad.

”Hmm.. hon gör det verkligen lätt för sig!” tänkte jag sarkastiskt och tvivlande.
Sedan blev jag dock betänksam och mera övertygad om att det amerikanska mediet nog ändå visste vad hon pratade om. Beskrivningen hon gav av min mors psyke och karaktär i livet som nunna, stämde nämligen oerhört väl överens med den individ som nu satt framför henne!

Peyoteknoppsplockare

När det blev min tur, ville min mor gärna veta varifrån min dragning till cannabis kom. Jag frågade mediet, som försatte sig i ett lätt fjärrskådande stadium och sedan något dröjande svarade:
-No…it’s not cannabis. I see you as a young indian….I’m not certain what tribe you belong to…maybe pueblo or something like that…
Anyway- you are out in the bush, under the full moon, picking peyote buds, because you are the shaman of the tribe. (Från peyotekaktusen kommer också meskalin, som anses vara en s k enteogen drog)

Ethelyn Luce avslutade med att säga: All you have to do in this lifetime is to use the knowledge from your indian life!

Tack för det! Jag kom ju inte ihåg ett dugg av den inkarnationen! 🙄

Nästa dag låg en inbjudan från bokhandeln Vattumannen till en kurs i indiansk ceremoniell magi i min brevlåda! Klart jag slog till på den!

Min kursledare- Harley Swiftdeer

Min kursledare- den kontroversielle shamanen Harley Swiftdeer

Vid ett tillfälle när vi satt runt lägerelden, ställde en av kursdeltagarna frågan
-Could we all here be reincarnated indians? till Harley, (som för övrigt också är Tvilling. Klickar du på bilden, kommer du till hans horoskop)
Harley tittade länge på frågeställaren och replikerade sedan med en svepande gest:

-For Pete’s sake, man…Look at yourself!

Vi började alla granska varandra och inom kort skrattade hela sällskapet. Vi var ett 30-tal kursdeltagare och samtliga, utom kanske 3-4 stycken, skulle gott och väl ha kunnat passera för indianer vad utseendet beträffade!
De stackare som kanske kände sig lite utanför i den stunden, hade blont hår och uppnäsor. 😀

Kanske är det för den här påstått (?) indianska bakgrunden som jag tycks ha lätt för att ta till mig indianskt tänkande? Den panteistiska världsuppfattningen (”Allt är Gud, även Skapelsen”) har jag inga som helst problem med att förstå. Och, vare sig det är inbillning eller sanning, så verkar de tekniker för rening, balansering och healing som jag fann i ”Inkamästarnas arv”, den födelsedagspresent som hjärtevännen köpt till mig, fungera mycket bra!
Och tur är väl det, för så här mycket problem har jag väl aldrig tidigare haft med kroppen!
Är det inte förkylningar som spökar, så är det problem med tänderna. Eller så är det magen, ryggen eller bitestiklarna som krånglar- suck & stön! 😥

Anna har blogg här på WP, också. Klicka, så kommer du dit! :D

Anna har blogg här på WP, också. Klicka, så kommer du dit! 😀

Läs även andra reinkarnerade (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 1980-tal, 2000-tal, ADHD, Affischer, Allmänbildning, Alternativmedicin, Anna Southerington, Astrologi, Ändrade medvetenhetstillstånd, Ålderdom, Översättning, Bloggosfären, Bokhandeln Vattumannen, Cannabis, Ceremonier, Egoorienterat, Familj, Farmakologi, Förändring, Förkylning, Förtretligheter, Förvånande, Filosofi, Forskning, Gnäll, Grafik, Hallucinogener, Hasch, Hälsa, Healing, Indianer, Internet, Intressen, Irritationsmoment, Konst, Kultur, Kunskap, Kuriosa, Livet, Magbesvär, Mamma Sylvia, Marijuana, New Age, Nostalgi, Nyandlighet, Ockultism, Panteism, Paranormalt, Personlig utveckling, Psykologi, Ritualer, Sam Zodiac's Blogroll, Shamanism, Sjukdom, Släkt, Sommar, Symboler, Tips, Tvillingarna, Underhållning, USA, Utbildning, Zodiaken och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Är jag en inkarnerad indian…?

 1. Amlor skriver:

  Intressant, hörredu. Det är ingen slump att du fick en inbjudan dagen efter. Slumpen är ingen tillfällighet, vilket man lätt kan tro.

  Ursäkta mig, jag är trött och så men…Inka-Anna? Namnet utlöste ett skrattanfall och det ber jag om ursäkt för.

  • Sam Zodiac skriver:

   Haha…det där var mitt påhitt.

   Eh…hoppas att inte Anna blir sne’ om och när hon ser det där! 😳

   (Jag är helt inne på din linje när det gäller slumpen)!

 2. Pingback: Medicinhjulet « Sam Zodiac's Blog II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s