En del höjda ögonbryn…

…kanske blev följden av ett misstag jag begick när jag härom dagen refererade till en Zetterlingillustration som jag ännu inte lagt ut. 😳
Det gäller den här:

Och jag syftade på den här...

Och jag syftade på den här...

Kvinnan hamnar i kläm lite varstans i vår värld, t o m här i gamla kära Svedala!

Kvinnan hamnar i kläm lite varstans i vår värld, t o m här i vårt kära gamla Svedala! She is still "nigger of the world", för att tala med salige John Lennon.


Läs även andra emanciperade (?) bloggares åsikter om , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, Islam, Jämställdhet, Juridik, Konst, Lagar, Leif Zetterling, Livet, Opinionsbildning, Politik, Sex, Sverige, Symboler, Vardag, Världen och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En del höjda ögonbryn…

 1. Amlor skriver:

  Tyvärr är det så. Och det gör mig förbannad. Speciellt förbannad när det gäller Sverige för här borde neandertalstilen varit utrotad nu. Fint och jämlikt pratas det men i teorin stämmer det inte. 😦

  Skön söndag på sig. 🙂

 2. Sam Zodiac skriver:

  Nej, jag vet. Jag var så förbannat naiv när jag var ung att jag trodde att vi hade jämlika löner men blev chockad när jag insåg att så inte alls var fallet! 😦

  Skön söndag på dig själv, Amlor! 😀

 3. Amlor skriver:

  Likaså all misshandel av kvinnor. Oj, så lamt den typen av våld behandlas i Sverige. Om det vore tvärtom, att en majoritet av kvinnor misshandlade, förföljde och mördade sina män, undrar om inte lagstiftningen sett helt annorlunda ut då? Jag misstänker det.

 4. wendla skriver:

  Själv tycker jag nog att en man eller en person som inte är född i Sverige också borde ligga pressad i lagboken. Så vitt jag vet finns det ingen mansfridskränkningslag. För att inte tala om alla de personer inom rättsväsendet som drar alla över en kam. Vi snackar om jämlikhet och jämställdhet, men lagen, den tar ingen som helst hänsyn till det. Är du invandrare eller man, ja då ligger du risigt till. Diskriminering så det sjunger om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s