Dagens konstaterande citat

Bill Harris är skapare av Holosync och grundare av och VD för Centerpointe

Bill Harris är skapare av Holosync samt grundare av och VD för Centerpointe

(Om du undrar vad Holosync och Centerpointe är, finns svaret här).

”Det finns två sätt att närma sig livet på. Man kan leva automatiskt, på autopilot, eller medvetet, med uppmärksamhet. Olyckligtvis lever nästan alla människor med låg medvetenhet, på autopilot. Dessutom; om man lever på autopilot, är man inte ens medveten om att man gör det, om inte någon upplyser en om det.
Det är därför det kallas autopilot.”

Originaltexten:

”There are two ways to approach life: you can live automatically, on autopilot, or consciously, with awareness. Unfortunately, nearly all people live with little awareness, on autopilot. What’s more, if you’re living on autopilot, you won’t even know you’re on autopilot, unless someone tells you.
That’s why they call it autopilot.”

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 1950-tal, 1970-tal, 2000-tal, Allmänbildning, Alternativmedicin, Ändrade medvetenhetstillstånd, Översättning, Bill Harris, Bloggning, Centerpointe, Citat, Definitioner, Egoorienterat, Experiment, Förändring, Forskning och Framsteg, Frihet, Hälsa, Healing, Hjärnan, Holosync, Informationsåldern, Internet, Kunskap, Livet, Livsåskådning, Meditation, New Age, Ord, Perception, Personlig utveckling, Psykologi, Teknologi, Teorier, Tester, Tips, Uppfinningar, USA, Vardag, Varseblivning, Välbefinnande, Visdomsord och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens konstaterande citat

 1. Sussi skriver:

  Ett bra citat och … ja, det är verkligen sant… men det är svårt att leva medvetet och det är så otroligt lätt att hamna i autopilot-läget igen 🙂

 2. Sam Zodiac skriver:

  You bet! 😀
  Jag jobbar med det här dagligen och stundligen!

  Det mest tråkiga är dock att beslutsfattare i samhället är så djävla rädslestyrda och fast i sina autopilotlägen att man undrar när- om någonsin- saker och ting kommer att förändras till det bättre??!

  Min förhoppning är att den globala krisen faktiskt kommer att underlätta sökandet efter nya vägar att leva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s