Affetorsk för ”prälle”!

Den falske 61-årige prästen uppträdde inte som en sådan :)

Den falske 61-årige prästen uppträdde inte som en sådan 🙂

I vanliga fall använder man i den s k undre världen termen
”speed” för uppåt-droger som t ex amfetamin.
”Affetorsk” används för att beteckna någon som är
”torsk på”, d v s hemfallet åt, amfetaminmissbruk.

Här handlar det istället om en 61-årig polack som torskade i tullen i Trelleborg med 600 gram amfetamin fasttejpat vid kroppen under prästutstyrseln.
Han trodde antagligen att han kommit på en ljus idé när det gällde att få in drogen över gränserna, men han tog inte en viktig sak med i beräkningen; om man klär sig som en präst, bör man också bete sig som en sådan!

”Han uppträdde inte som en präst”

Tullarna tyckte att så inte var fallet, och ville granska honom närmare, varvid de hittade amfetaminet.
I sammanhanget kan nämnas att det i de forna öststaterna numera går stora skaror välutbildade kemister arbetslösa. En del av dem har hittat en nisch inom illegal amfetaminproduktion. Därför är i regel öststatsamfetaminet av hög kvalitet och därmed eftertraktat av konsumenterna.

Kroppsspråk och beteende- A och O i alla sammanhang

Kroppsspråk och beteende- A och O i alla sammanhang

(Den tidningsläsande katolske prästen på bilden
ovan har givetvis inget med saken att göra.)
🙂

Läs mer i googlenewseller… kvallsposten

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Det här inlägget postades i 2000-tal, Allmänbildning, Dagens Nyheter, Droger, Europa, Fadäser, Farmakologi, Förbud, Fiaskon, Kemi, Kontrollsamhället, Kriminalitet, Kristendom, Kuriosa, Kvällsposten, Lagar, Livet, Manipulationer, Media, Misslyckande, Narkotikastämplat, Nyheter, Ord, Polen, Psykologi, Slang, Sydsvenskan, Trelleborg, Tyskland, Varseblivning, Världsreligioner, Vetenskap, Wikipedia. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Affetorsk för ”prälle”!

 1. Robert skriver:

  Kul nyhet! Kan tilläggas att det orena tjacket som florerar i Sverige är farligare än något som har producerats under kliniska förhållanden och som inte blandas ut för mycket. Biprodukterna som ofta finns i diverse gatudroger är baksidan av illegaliteten kan alltså vara bra mycket mer hälovådligt än själva drogen i sig för missbrukare samt brukare.

 2. Sam Zodiac skriver:

  Ja, naturligtvis är det så, Robert! Den illegala statusen gör ju att drogen säljs helt utan någon kontroll.
  Du är tydligen tillräckligt insiktsfull för att göra en distinktion mellan bruk och missbruk. Önskar att flera kunde göra det i vårt samhälle! 🙂

 3. Znogge skriver:

  Själv funderar jag över hur en typisk präst beter sig! Med tanke på påvens huvudlösa uttalanden den senaste tiden…

 4. Sam Zodiac skriver:

  Haha…det har du ju naturligtvis rätt i, Znogge! Man kan ju börja undra!
  Men jag förmodar att prästen i det aktuella fallet inte var tillräckligt lågmäld och seriös i sin framtoning för att uppfylla de svenska tullarnas förväntningar på hurudan en kyrkans man ska vara. 😆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s