Fri vilja eller förutbestämt?

Har vi en fri vilja, eller är allt i Livet redan förutbestämt? Låt Tony hjälpa dig att få svaret på denna urgamla filosofiska fråga! 🙂

Läs även andra filosofiska (?) bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om Sam Zodiac

Jag är 67 år och frånskild, numera i en ny, varm relation. Jag bor i Barcelona sedan en tid tillbaka och har med stort intresse strövat runt i stadenn med dess trånga gränder, uråldriga historiska byggnader och konstverk och med iPhone-kameran ständigt skjutklar. :) De senaste fem månaderna har jag emellertid återvänt till Sumpan (Sundbyberg) väster om storstan, där jag arbetade som bussförare på 70-talet. En del är sig likt, men inte speciellt mycket. :) Mina intressen framgår ganska tydligt av bloggens innehåll; Utveckling, såväl på det personliga/spirituella planet som det globala.New Age, astrologi, Illusioner, foto samt drogdebatten, där jag efter bästa förmåga drar mitt strå till stacken för att försöka skapa opinion när det gäller att legalisera den växt som så småningom med stor sannolikhet kommer att rädda vår miljö och ge biverkningsfria, effektiva mediciner- hampan! Såväl den industriella varianten som den indiska.
Detta inlägg publicerades i 2000-tal, Allmänbildning, Anden, Ändrade medvetenhetstillstånd, Förändring, Filosofi, Frihet, Icke-religion, Informationsåldern, Internet, Kabbala, Kommunikation, Livet, Livsåskådning, Lycka, New Age, Nyandlighet, Ockultism, Perception, Personlig utveckling, Psykologi, Själen, Symboler, Tankar, Teologi, Underhållning, Universum, USA, Utbildning, Varseblivning, Välbefinnande, Vetenskap, Video, Visdomsord, YouTube och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fri vilja eller förutbestämt?

 1. Rex skriver:

  Emendo. Latin för korrigera, förbättra och befria från fel. Släng en kik, vetja: http://emendo.regeborg.se

 2. Sam Zodiac skriver:

  Aha! Ånnu en Kabbalafantast! 😆

  Ska kolla in din blogg lite mer ingående senare.

 3. Rex skriver:

  Nej, jag är tyvärr ingen kabbalafantast. Jag är insatt, men har sedan länge övergivit allt vad gäller namn och form i mitt arbete.

 4. Sam Zodiac skriver:

  Tyvärr och tyvärr…

  Men om du är insatt, betyder det att du uppnått allt

  det som ARI-films utlovar i sin Kabbalah-reklam?

  Och nog tycker jag att meningen ”…har sedan länge

  övergivit allt vad gäller namn och form i mitt

  arbete.” är en aning kryptisk.

  Vad innebär det, rent konkret?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s